Search
Close this search box.

Lekker lui na lol hebben en bezig zijn op Lobbus (fotoserie)

Na een dag lang lol hebben en bezig zijn mag je even lekker lui zijn op Lobbus. Voor de dagsluiting  krijgen alle kinderen een ijsje om van te genieten. De laatste 3 weken van de zomervakantie in  midden Nederland wordt het Bisonveld in Zeist omgetoverd tot een groot speelterrein voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Elke week landen er nieuwe avonturiers op het veld die de kinderen meenemen in hun wereld en beleven ze samen grote avonturen op het veld en in het bos. Daarnaast is er ruimte op het veld voor de kinderen om mee te doen aan verschillende activiteiten. Zij kunnen o.a. terecht in de Gaarkeuken, het Knutselkasteel, de Theatertempel, het Sportpaleis en het Speelbos. De laatste week van dit lustrumjaar is inmiddels ingegaan en zal een zeer bijzondere afsluiting krijgen. 

In samenwerking met één van de sponsoren De Rabobank Utrechtse Heuvelrug is er namelijk het  ‘Sprookjesconcert on Tour’.

Het beproefde concept van Lobbus is 70 jaar jong.  Al in 1946 werden er zogenaamde dagkampen georganiseerd door de Commissie Vakantie Ontspanning onder auspiciën van de Zeister Jeugd Federatie. Dit om de kinderen die niet op vakantie gingen toch in de gelegenheid te stellen de zomer op een prettige manier door te brengen. Aanvankelijk waren er aparte dagkampen voor de verschillende levensbeschouwingen. Gelukkig doen we dat tegenwoordig niet meer.

Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op Lobbus
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op Lobbus

In 1974 werd het  verouderde woord ‘dagkamp’ vervangen door Lobbus, het is eigenlijk een verbasterde afkorting is van lol hebben en bezig zijn. Vanaf de jaren zeventig werden er ook dagactiviteiten georganiseerd voor kinderen met een lichamelijke beperking, Dit gebeurde onder de naam Lobbedorus.

In 1986 werd gezamenlijk opnieuw de keuze gemaakt voor integratie tussen gehandicapte en niet-gehandicapte kinderen. Dat was echter alleen te bereiken met een nieuwe opzet, waarin slechts één commissie en dus één organisatie bestond: Lobbus nieuwe stijl! Sindsdien is iedereen welkom om een dagdeel, een dag, week of 3 weken lang mee te spelen en lol te hebben.

Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
Hard aan het werk op Lobbus
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
En toch is het niet afgezaagd op Lobbus!
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
In de rij met ijs op Lobbus
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
Afsluiting van een mooie dag op Lobbus

Lobbus is er iedere dag tot vrijdag 19 augustus

TIJDEN
9:00u Kassa open
9:30u Hek open
15:30u – 15:45u Dag afsluiting

PRIJZEN
Halve dag: €3,- (9:30u – 12:30u óf 13:00u – 15:45u)
Hele dag: €5,-
Week: €20 (is 1 week aansluitend geldig, geeft 1 dag korting)

Lobbus wordt georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Deze groep mensen staat 3 weken lang klaar om de kinderen te begeleiden, activiteiten te bedenken, op te zetten en uit te voeren, en overal waar nodig te assisteren.

Lekker timmeren op het bisonveld
Lekker timmeren op het Bisonveld
Lui na een dag lang lol hebben en bezig zijn op lobbus
Een mooi kleurtje!
Zo maakt Lobbus handige meisjes
Een eigen huis, een plek onder de zon….!
Op naar de dagsluiting
Op naar de dagsluiting
Een tent vol kinderen tijdens de dagelijkse dagsluiting
Een tent vol kinderen tijdens de dagelijkse dagsluiting
Dagelijkse dagsluiting met Lobbus
Dagelijkse dagsluiting met Lobbus

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More