Search
Close this search box.

Zeister Sportprestatie prijzen uitgereikt.

Tijdens het Sportief Zeist weekend kon een huldiging niet ontbreken. Voor dit doel werd speciaal de Zeister sportprestatie van het jaar in het leven geroepen. Helaas mocht wethouder Sportzaken Sander Jansen, de sportprestatie van het jaar prijs niet uitreiken aan Eva de Goede. Zij won in Rio tijdens haar derde Olympische Spelen met het   Dames Hockey team  zilver. Voor de Zeister sportprestatie van het jaar waren In totaal waren er 8 genomineerden ingediend bij de organisatie van de Zeister Sportprestatie met een motivatie waarom de persoon of het team  een nominatie waard vonden.  waarvan 3 individuele sporters en 5 teams. De Zeister bevolking kon door het online uitbrengen van hun stem laten hun voorkeur aangeven. In totaal hebben er meer dan 400 mensen hun stem uitgebracht op hun persoonlijke favorieten. Zowel bij de teams als de individuele sporters ontvingen de twee genomineerden met de meeste stemmen een prijs

De winnaars waaraan wethouder Jansen op een overvolle en warme Slotlaan de prijzen on uitreiken zijn:

Remco van
Remco van Beek van Runningzeist

Remco van Beek van Runningzeist
Eerste worden op de 10 km van de Running Zeist Cup 2015 met een tijd van 39,34. Hiermee verdiende hij de nominatie.  Hiernaast werkt Remco hard voor zijn eigen verhuisbedrijf. Toch weet hij tijd vrij te maken om minimaal 3 á 4 keer per week te trainen.

Imro Beuk nam de prijs voor Sandra van der Kamp in ontvangst
Imro Beuk nam de prijs voor Sandra van der Kamp in ontvangst

Sandra van de Kamp van Balance Personal Training
Sandra dankt haar nominatie aan het het behalen van de 3e plek op het WK in Hongarije in de hoogste divisie van de INBA/PNBA. Daarbij ontving ze een ereprijs ter afsluiting van haar wedstrijdcarrière en haar leadership in Nederland. Respect voor de prestaties van hoog niveau die in haar gehele loopbaan neergezet zijn!

Korfbalteam F1 van ckv RDZ
Korfbalteam F1 van ckv RDZ

Korfbalteam F1 van ckv RDZ
Dubbelop kampioen als team van acht jarigen! Op het veld is het team kampioen geworden in de 2de klasse. In de zaal competitie is dit team kampioen geworden in de 1ste klasse. Deze laatste overwinning is het hoogst haalbaar op dit niveau.

Jongens D1 van Schaerweijde omdat ze 2 keer kampioen waren geworden
Jongens D1 van Schaerweijde omdat ze 2 keer kampioen waren geworden

Hockeyteam jongens D1 van Schaerweijde
Met twee overwinningen dit jaar zijn de jongens D1 van Schaerweijde zeker een nominatie waard! De 10 jongens van 11/12 jaar oud zijn districtskampioen geworden in de zaal. En daarnaast ook nog eens Nederlands kampioen Zaalhockey bij het jaarlijkse Landskampioenschap. Wat een geweldig team!

De andere genomineerden waren, Casper Bonapart van tennisvereniging Shot, Het  voetbalteam dames 1 van ZSC Patria, Hockeyteam heren 1 van Phoenix, Voetbalteam heren 1 van SV Saestum. Zij wisten echter minder stemmers te mobiliseren onder hun fans. Vandaar dat zij de Sportief Zeist prijs niet hebben gewonnen, hun sportprestaties, in het afgelopen jaar waren er zeker niet minder om.

Tijdens het Sportief Zeist weekend stond het hele centrum van Zeist in het teken van sport en bewegen. Op zaterdag hebben 36 sportaanbidders zich actief gepresenteerd op de Slotlaan, Belcour en op zondag ook op het Marktplein. Sportaanbieders gaven naast demonstraties ook clinics zodat omstanders de verschillende sporten zelf konden uitproberen.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More