VAN DE POLL-LEZING BOERENDORP ZEIST VAN 1813 TOT 1851 op 5 september

De jaarlijkse Van de Poll-lezing van het Zeister Historisch Genootschap (ZHG) staat in het teken van ‘Het boerendorp Zeist van 1813 tot 1851’.  In deze lezing wordt ons een blik gegund op de periode van 1813 – het moment van bevrijding van de Franse overheersing – tot 1851, als de Gemeentewet wordt ingevoerd.

Waar en wanneer
De van de Poll lezing wordt gehouden op maandagavond 5 september om 20.00 uur  In de kantine van het Openbaar Zeister Lyceum op het landgoed Schoonoord (Blikkenburgerlaan). Met de auto is de school bereikbaar via de Zinzendorflaan en Blikkenburgerlaan. Parkeren kunt bij de kantine (na de hoofdingang rechtdoor). (een kwartier voor aanvang staat de koffie, thee of een sapje voor u klaar)

De lezing is gratis toegankelijk.

Boerendorp Zeist van 1813 tot 1851
Deze periode komt overeen met deel 1 van de studie die Vincent van der Burgh en Pierre Rhoen zullen publiceren onder de titel ‘Zeist, van boerendorp tot villadorp’. Aan dit werk ligt jarenlang onderzoek in het gemeentearchief van Zeist ten grondslag, in de memories van successie, het notarieel archief en de agenda van de gemeente Zeist. De nijverheid in Zeist staat in die tijd vrijwel geheel ten dienste van de landbouw: de grofsmid, de wagenmaker en de timmerman. De nijverheid die zich heeft ontwikkeld rond de evangelische broedergemeente vormt hierop een uitzondering.

Aan de hand van lichtbeelden leiden de auteurs ons door deze periode. Hierbij wordt aandacht besteed aan bekende personen, gebouwen en buitenplaatsen.

Meer informatie Website Geheugen van Zeist

 

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: