Search
Close this search box.

Wijnproeverij onder de parasol van Het Pastalokaal

In een lekker verwarmend naarjaarszonnetje onder twee grote parasollen op het zonnigste terras van Zeist konden vaste klanten kennis maken met de wijnen van het wijnhuis dat huisleverancier is van Het Pastalokaal. De huiswijnen van Het Pastalokaal komen niet zoals je zou verwachten uit Italie. Jeanette van Het Pastalokaal betrekt haar wijnen van de Duitse wijngaard Ranke. 

Sommelier Theo van Heumen van het Wijnhuis Ranke uit Nijmegen liet de deelnemers 8 verschillende wijnen proeven waarbij hij uitleg gaf. Onder ander beantwoordde hij de vraag hoe deze wijnen uit de regio zich verhouden tot de bekendere Franse en Italiaanse wijnen.

De wijnen van het Wijnhuis Ranke komen uit de wijngebieden aan de Deutsche Weinstrasse. In de Pfalz worden de wijnen op ambachtelijke wijze bereid. De bereidingswijze van deze wijnen doet denken aan Reinheitsgebot van  Duits bier van toepassing is. De wijnen worden gemaakt van één type druif, zonder chemische toevoegingen en niet vermengd. Ook de fotograaf genoot van de volle smaak van deze pure rode en witte wijnen. Als toetje van de proeverij had Theo nog een dessertwijn te proeven, van speciaal geselecteerde witte druifjes. Zoals hij zelf zei: De druiven voor deze wijn worden met een pincet gekozen.

Omdat over smaak niet te twisten valt koos ieder van de deelnemers haar of zijn persoonlijke favoriet. Na de proeverij waren er lekkere italiaanse hapjes van Het Pastalokaal en natuurlijk een bordje pasta van de dag. Theo van het wijnhuis Ranke schonk hierbij nog 2 keer de glazen lekker vol.

Informatie over meer grote of kleine culinaire evenementen in Zeist zijn te vinden in onze agenda op OogOpZeist.nl/agenda

Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan
Wijnproeverij onder de Parasol van het Pastalokaal op de Slotlaan

Pastalokaal
Slotlaan 274 3701 GW Zeist
tel: 0306338932
Email: info@hetpastalokaal.nl
Dinsdag tot en met zondag vanaf 12;00 geopend.

WIJNHUIS RANKE VOOR AL UW WIJNEN
Hogeldseweg 64 6545 AB Nijmegen
024-3732655
email@weinhausranke.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More