A28 Afgesloten door ongeluk met 3 vrachtauto’s (Video)

ZEIST – De A28 rond Zeist werd donderdag avond geheel lamgelegd door een groot ongeluk. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Soesterberg in de rijrichting van Utrecht. Bij de aanrijding waren drie vrachtwagens betrokken. Het ongeluk was goed te zien vanaf de fietsbrug aan de kamperdwarsweg, Eén van de trucks, een tankwagen, belande op zijn kant. Volgens de politie is de tank leeg. De snelweg blijft de hele avond dicht. De hulpdiensten hebben deze tijd nodig om de ravage op de weg op te ruimen. Auto’s achter het ongeluk hebben lang vastgezeten, maar konden onder begeleiding terugrijden. De VID adviseerde automobilisten om om te rijden via Hilversum over de A1 en A27.


Het ongeluk gebeurde om 18.00 uur. Eén van de chauffeurs heeft ruim anderhalf uur bekneld gezeten. Brandweermensen hebben hem voorzichtig uit zijn cabine moeten verwijderen. Om hen hierbij te assisteren werd een traumahelikopter opgeroepen. De trauma-arts is met een helikopter op de snelweg geland. De chauffeurs van de drie vrachtauto’s werden alledrie per ziekenauto naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

De tankwagen van een Belgisch bedrijf vervoert alleen voedingsmiddelen en geen gevaarlijke stoffen. Zodoende ontstond geen gevaar voor de volksgezondheid. De toedracht van het ongeluk is niet bekend.

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Voor Jou Uitgezocht