Search
Close this search box.

Mozart leeft in Slot Zeist (Fotoserie)

ZEIST – Mozart werd geboren op  27 januari 1756, ter gelegenheid van zijn verjaardag  werd Slot Zeist omgetoverd in achttiende-eeuwse sferen. Niet moeilijk om je in het Slot Zeist helemaal in de achttiende eeuw te wanen, aldus organisator  Tatiana Chevtchouk. ‘Iedereen moest geheel in de juiste kleding verschijnen om toegelaten worden tot ‘Mozart Leeft!,’

De dresscode was achttiende-eeuws; de tijd van wijde rokken, pijpenkrullen, schoenen met gespen, pruiken en poederdozen. In een baljurk of barokkostuum beweeg je anders en begrijp je opeens waarom de Menuetten van Mozart zo gracieus zijn.Het was een evenement voor zowel kinderen als volwassenen.  Alleen de mobieltjes  herinnerde je eraan dat je toch echt in 2017 bent.

Het programma werd verzorgd door professionele musici en kinderen waarvan de ouders al vroeg het muzikale talent hebben onderkent.  De gasten konden  luisteren naar concerten en voordrachten over Amadeus. Waarbij de kinderen samen met Tatjana hun werk inleidde.

Altijd handig om iets te weten over de etiketten uit die tijd als je een evenement wil bezoeken in de 18de eeuw. Een kort knikje als begroeting was in die tijd gepast. Handig om te weten hoe de tafelmanieren zijn aan tafel bij tijdgenoten van Mozart. Het personeel van Slot Zeist was zelf zover gegaan om het antieke servies van zolder te halen.

Het evenement  ‘Mozart Leeft!’ is niet de eerste Tatjana Chevtchouk organiseert. Zij  heeft vaker van dit soort rijkelijk uitgedoste evenementen georganiseerd in en rond Amsterdam.  Dit keer vond zij Slot Zeist wel een heel toepasselijke plek. Haar idee is het, dat door letterlijk de tijdgeest op te zoeken een bepaalde muziekperiode werkelijk tot leven komt, en kinderen daarmee beter inzicht krijgen in muziek, kunst, geschiedenis en maatschappij.

Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Spelen of je Mozart bent
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Dansles in 18de eeuwse stijl
Gekostumeerd feest in Slot Zeist Mozart leeft
Jong en gracieus in Slot Zeist tijdens ‘Mozart leeft’

Tatjana Chevtchouk werd in de Oekraïne geboren. Zij oprichtster van de Amsterdamse Pianoschool Crescendo Music. Tientallen van haar leerlingen speelde in Slot Zeist het werk van Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More