Search
Close this search box.

Mark Rutte doet bakkie in Zeist

Mark Rutte kwam bakkie doen op de markt. De Minister President op campagne in #Zeist. #SelfieMetMark, #TK2017 #VVD #Verkiezingen #BakkieDoen #IkStem

Op een koude en winderig marktplein staan een aantal Zeister VVD’ers, met een warm bekertje Senseo-koffie in de hand, te wachten op wat er komen gaat. De espresso machine is inmiddels al in de campagnestress ten onder gegaan. Het marktplein maakt zo midden in de krokusvakantie en een dag voor de markt een nogal desolate indruk. Dat mag de pret van de aanwezige VVD’ers zeker niet drukken. Immers de Big Gun van de partij doet vandaag Zeist aan om met iedereen die daar behoefte aan heeft ‘een bakkie te doen’.

Als eerste VVD coryfee staat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën rustig  koffie te drinken met de enkele aanwezige Zeistenaar. Vervolgens wordt het langzaam drukker. Niet bewoners van Zeist maar vooral fotografen en journalisten zijn op deze foto-opportunity afgekomen. Als de Premier uiteindelijk rond half 2 uiteindelijk zijn opwachting maakt, blijken er toch voldoende Zeistenaren te zijn om een ‘#SelfieMetMark’ te maken.

Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.

De altijd goedlachse premier heeft er duidelijk zin in. Zo spreekt hij een verjaardagsboodschap in op de voicemail voor een moeder van een Zeistenaar. Hij maakt een selfie met leden van Drumfanfare Jonathan, die zich speciaal voor deze gelegenheid in vol ornaat hebben gestoken.

Hierna gaat premier Rutte het gesprek aan met een paar mensen. Sommige komen goed voorbereid met aantekeningen hun mening ventileren bij de Minister President. Tussendoor heeft hij een wat langer vraaggesprekje voor Jair Ferwerda voor Pauw en Jinek. Wat de premier te zeggen had on camera is later op de avond om 23:00 te zien zijn. Hierna was het weer tijd voor ‘#SelfieMetMark’

Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.

De lokale VVD-fractieleden maakt er ondertussen een gezellig koffiemiddagje van, samen met politici van andere partijen. Want campagne voeren moet vooral leuk en gezellig zijn. Negatieve campagnes zoals we dat uit het buitenland kennen, daar doen we hier in Nederland nauwelijks aan. Je weet namelijk nog niet met wie je na de verkiezingen zal moeten samenwerken. Leden van de SP maken van de komst van Mark Rutten en Erik Wiebes gebruik om ook wat aandacht te trekken en te flyeren.

Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.

Zeist is zo ook onderdeel geworden van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. We zijn benieuwd welke politici de komende dagen nog meer stemmen komen winnen in de aanloop tot 15 maart. Rond een uur of vier keert de rust weer volledig terug op het Marktplein. Terwijl de lokale VVD politici helpen met het afbreken van de koffietruck wordt achter hen de markt klaargezet voor een drukke marktdag.

Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.
Mark Rutte komt ‘bakkie doen’ in Zeist.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More