Succes voor eerste school judotoernooi in Zeist.

Sport Dojo Otoshi, organiseert eerste school judotoernooi voor SjorsSportief

Vlak voor de krokus vakantie was het zover, voor de eerste keer werd er in Zeist een school judotoernooi georganiseerd. Het eerste school judotoernooi kwam tot stand door een samenwerking tussen  Sport Dojo Otoshi in samen werking met ZeistSportief. Het eerste schooljudotoernooi is onderdeel van SjorsSportief. Voorheen was dit beter bekend onder de naam  de Jeugdsportpas.

Sport Dojo Otoshi gaf ter voorbereiding van het toernooi een aantal clinics op scholen. Door de goede voorbereidingen schreven zich uiteindelijk 74 kinderen in voor de finale dag. Zowel jongens als meisjes gingen met elkaar het gevecht aan op de judo mat.

De finale dag was ingedeeld in 2 categorieën. De leeftijds categorie 7,8,9 en 10 tot 12. Het toernooi was zo georganiseerd dat iedereen mee kon doen. Zowel de kleine judoka’s als de toekijkende ouders hebben genoten van een geweldige sportieve, fanatieke dag. Het ging er regelmatig zeer gepassioneerd aan toe. Sport Dojo Otoshi is zeker van plan om dit evenement te herhalen.

 

SjorsSportief.

Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Zeist ontvingen begin februari het Sjorsboekje (voorheen Jeugdsportpas). In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten.
Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 9 februari 15.00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl

Voor Jou Uitgezocht