Search
Close this search box.

Lokale politiek gaat over tot de orde van de dag. #Lijn 43 #Axie

Daagse na de tweede kamer verkiezingen gaat de lokale politiek in Zeist over tot de orde van de dag. De SP komt in actie voor de aanpassing van de busroute van Lijn 43 Odijk N229-Zeisterweg – Zeist Busstation. De actievoerders zouden graag zien dat Lijn 43 een extra stop krijgt op de Arnhemse Bovenweg bij Hotel Kerckebosch, Heerenwegen en KSG de Breul.

Dienstregeling

Eén rit in de ochtendspits naar Zeist en één rit in de avondspits vanuit Zeist is gekoppeld aan lijn 53 om een rechtstreekse verbinding naar de Sociale Werkvoorziening Zeist mogelijk te maken.

Van maandag t/m zaterdag overdag wordt een 12-meterbus ingezet, ’s avonds na 20.00 uur (zaterdagavond na 19.00 uur) en zondags rijdt er een 8-persoonsbus. In de zomervakantie wordt ook op zaterdag een 8-persoonsbus ingezet. In de zomer- en kerstvakantie wordt alleen in de ochtendspits 2x/uur gereden

Geschiedenis

In de afgelopen jaren is de dienstregeling van Lijn 43 ingekort en de frequentie beperkt.
Vanaf 8 december 2013 werd lijn 43 ingekort tot het traject Odijk – Zeist. De frequenties tussen Odijk en Driebergen werden verdubbeld en voortaan werd ook ’s avonds en op zondag gereden.

Met ingang van 2 juli 2016 werd de frequentie op maandag t/m vrijdag na de ochtenspits en op zaterdag in de zomervakantie verlaagd naar 1x/uur. Ook ging lijn 43 zaterdags in de zomervakantie met een 8-persoonsbus rijden. Per 11 december 2016 werd de vakantiedienst ook in de kerstvakantie doorgevoerd en werd de route door Zeist-Kerkebosch gestrekt.

SP in Zeist voert actie voor een extra halte bij Kasteel Kerckebosch en Ksg de Breul

Bron Lijn 43: ovinnederland.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More