Search
Close this search box.

HoutFabriekNee wil Houtenergie-centrale (HES) bij Dijnselburg stoppen

Komt de Houtenergie-centrale (HES) bij Dijnselburg er toch? Niet als het aan de actiegroep  HoutFabriekNee ligt. Aanstaande dinsdag 28 maart komt het Uitvoeringsplan Brede Milieuvisie Zeist waar de HES prominent in genoemd wordt in de raadsvergadering. De actiegroep uit Huis Ter Heide roept op om aanstaande dinsdag aanwezig te zijn bij de raadsvergadering.

In december heeft de actiegroep HoutFabriekNee met hun aanwezigheid tijdens de raadsvergadering en met een petitie van 1100 handtekeningen het voorlopig besluit over de HES  weten te stoppen.

Volgens de actievoerders is de Houtenergie-centrale (HES) alleen maar rendabel te maken door de subsidie die erop zit. Zodra de subsidie wegvalt is deze vorm van energieopwekking niet meer rendabel. Daarnaast zorgt deze houtcentrale voor extra CO2 en de uitstoot van fijnstof in een gebied dat toch al erg onder druk staat vanwege de A28.

De actievoerders vinden de Houtenergie-centrale (HES) ook in strijd met de eigen beleidsdoelstellingen om in 2030 klimaatneutraal te worden op het grondgebied van de Gemeente.

Wederom wil de actiegroep het besluit tegenhouden. Nu door massaal aanwezig te zijn bij de behandeling en besluitvorming van de Uitvoeringsplan Brede Milieuvisie Zeist vaststellen waar de HES prominent in genoemd wordt!

Daarnaast kan je via Juffie416@gmail.com “Nog steeds nee” laten weten dat je tegen de Houtenergie-centrale (HES) bij Dijnselburg bent

Ondertekening Manifest Vluchtelingen en Statushouders gemeenteraad Zeist
Ondertekening Manifest Vluchtelingen en Statushouders gemeenteraad Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More