Search
Close this search box.

Gemeente Zeist doet het licht uit tijdens Earth Hour

Zaterdagavond 25 maart was het Earth Hour: dan doven  talloze prominente gebouwen wereldwijd de lichten gedurende één uur. Tijdens de 10de editie van Earth Hour werden de lichten in Nederland gedoofd tussen 20:30 en 21:30. Het Uur van de Aarde zoals het in het Nederlands heet is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds dat hiermee aandacht vraagt voor klimaatverandering, energiebesparing en  duurzaamheid.  De gemeente Zeist heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en kon dit jaar niet achterblijven. Tijdens Earth Hour werden de lichten op het gemeentehuis aan het Rond gedoofd.

De lichten gingen ook uit onder de Domtoren , het kantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht en de Nieuwe Kerk en het Paleis op de Dam in Amsterdam. In Rotterdam werd voorafgaand aan het donkere uur met een lichtshow de nieuwe led-verlichting in gebruik genomen op de Erasmusbrug.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds in Australië (WWF), een milieu lobby groepering en The Sydney Morning Herald. Het eerste uur der aarde werd gehouden in Sydney Australië tussen 19:30 en 20:30 op 31 maart 2007. Toen werden de lichten van het Sydney Opera huis voor het eerst  gedoofd. De 10de editie was volgens het Wereld Natuur Fonds ‘een enorm succes’. Dat Earth Hour inmiddels tot de verbeelding spreekt leiden zij onder andere af aan de drukte in de social media met de #EarthHour.

Het gemeenthuis van Zeist voorafgaand aan Earth Hour 2017
Het gemeenthuis van Zeist voorafgaand aan Earth Hour 2017
Het gemeenthuis van Zeist tijdens Earth Hour 2017
Het gemeenthuis van Zeist tijdens Earth Hour 2017
Het gemeenthuis van Zeist na Earth Hour 2017
Het gemeenthuis van Zeist na Earth Hour 2017

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More