Search
Close this search box.

Station Den Dolder overgedragen aan nieuwe gebruikers

Het is nog geen officiële opening maar eindelijk, na een lang traject van overleg en verbouwen, is de sleutel overgedragen van het oude stationsgebouw van Den Dolder. Het achterste deel gaat gebruikt worden door DenDolderCS, een vereniging van ondernemers en ondernemende werknemers, als flexibele en aanvullende plek om te werken, af te spreken en te vergaderen. Aan de voorkant komt de wachtkamer voor reizigers en een koffiekiosk.

“De leden van de vereniging hebben vaak thuis of elders een prima werkplek maar missen een representatieve lokatie voor het maken van zakelijke afspraken of om te vergaderen”, legt Arjan van Bommel, secretaris van DenDolderCS, uit. “Bovendien is het ook wel eens prettig om samen met anderen te werken, voor de gezelligheid en natuurlijk ook vanwege de nuttige zakelijke contacten. Als vereniging hebben we geen winstoogmerk en kunnen we de kosten laag houden, dat maakt het extra aantrekkelijk. Los natuurlijk van dit fantastische gebouw, daar heeft praktisch iedere bewoner van Den Dolder een zwak voor. Terecht. De karakteristieke buitenkant met veel hout, ramen en het overstekende dak maken het al speciaal. En ook vanuit de binnenkant levert dat spectaculair veel licht op, dat maakt het tot een prachtige werkplek. En centraal gelegen natuurlijk ook.”

De grote schoonmaak kan beginnen

Verbouwen en klussen
Eigenaar NS Stations heeft al heel wat opgeknapt en geklust in het pand zodat het weer klaar is voor de gebruikers van deze tijd. Toch is het verleden volop gebleven, onder andere met de dubbele schouw (vroeger voor de kolenkachels in de wachtkamers eerste en tweede klasse) en de houten rugleuningen van de bankjes in de wachtkamer derde klasse.

Voor de nieuwe bewoners is er nog wel wat te klussen met (bij)schilderen van het vele houtwerk aan de binnenkant. Daarna kan er ingericht worden. Naar verwachting vindt ergens in mei de officiële opening plaats.
www.dendoldercs.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More