Station Den Dolder overgedragen aan nieuwe gebruikers

Het is nog geen officiële opening maar eindelijk, na een lang traject van overleg en verbouwen, is de sleutel overgedragen van het oude stationsgebouw van Den Dolder. Het achterste deel gaat gebruikt worden door DenDolderCS, een vereniging van ondernemers en ondernemende werknemers, als flexibele en aanvullende plek om te werken, af te spreken en te vergaderen. Aan de voorkant komt de wachtkamer voor reizigers en een koffiekiosk.

“De leden van de vereniging hebben vaak thuis of elders een prima werkplek maar missen een representatieve lokatie voor het maken van zakelijke afspraken of om te vergaderen”, legt Arjan van Bommel, secretaris van DenDolderCS, uit. “Bovendien is het ook wel eens prettig om samen met anderen te werken, voor de gezelligheid en natuurlijk ook vanwege de nuttige zakelijke contacten. Als vereniging hebben we geen winstoogmerk en kunnen we de kosten laag houden, dat maakt het extra aantrekkelijk. Los natuurlijk van dit fantastische gebouw, daar heeft praktisch iedere bewoner van Den Dolder een zwak voor. Terecht. De karakteristieke buitenkant met veel hout, ramen en het overstekende dak maken het al speciaal. En ook vanuit de binnenkant levert dat spectaculair veel licht op, dat maakt het tot een prachtige werkplek. En centraal gelegen natuurlijk ook.”

De grote schoonmaak kan beginnen

Verbouwen en klussen
Eigenaar NS Stations heeft al heel wat opgeknapt en geklust in het pand zodat het weer klaar is voor de gebruikers van deze tijd. Toch is het verleden volop gebleven, onder andere met de dubbele schouw (vroeger voor de kolenkachels in de wachtkamers eerste en tweede klasse) en de houten rugleuningen van de bankjes in de wachtkamer derde klasse.

Voor de nieuwe bewoners is er nog wel wat te klussen met (bij)schilderen van het vele houtwerk aan de binnenkant. Daarna kan er ingericht worden. Naar verwachting vindt ergens in mei de officiële opening plaats.
www.dendoldercs.nl

Voor Jou Uitgezocht