Search
Close this search box.

Zeister Lintjesregen telt 6 Koninklijke Onderscheidingen

Woensdag ochtend 26 april reikte burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen tijdens een Algemene Gelegenheid in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein te Zeist een Koninklijke Onderscheiding uit aan 6 Zeistenaren. Een zevende Koninklijke Onderscheiding voor een Zeistenaar werd uitgereikt in Den Haag.

De volgende personen werden door familie en vrienden onder valse voorwendselen meegenomen naar de Kerk van de Evangelische Broedergemeente.

 1. Mevrouw M.C. van Beek, Lid in de Orde van Oranje Nassau
 2. Mevrouw A. van de Brug, Lid in de Orde van Oranje Nassau
 3. Mevrouw W. Ebbers, Lid in de Orde van Oranje Nassau
 4. Mevrouw K.G.E. Guldemond-De Haas, Lid in de Orde van Oranje Nassau
 5. De heer B. Witzier, Lid in de Orde van Oranje Nassau
 6. De heer mr. drs. T.E.M. Wijte, Officier in de Orde van Oranje Nassau

Daar werden zij onderscheiden uit naam van de Koning door de Burgemeester van Zeist. De burgemeester had voor iedere gedecoreerde een uitgebreide speech. Waarin hij toelichtte waarom het de Koning behaagd had.

Bekijk en bestel alle foto’s van Hans Lebbe in de foto-webshop onderaan dit bericht.

Toespraak burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen bij de uitreiking van zes Koninklijke Onderscheidingen, woensdag 26 april 2017, 10.15 uur in de kerk van de Evangelische Broedergemeente te Zeist.

Goedemorgen dames en heren, 

Fijn dat u er bent, op deze bijzondere dag. Die ene dag per jaar dat je iemand een beetje voor de gek mag houden. Dat je een bijzondere man of vrouw ongestraft mag voorjokken. Om hem of haar hier naartoe te lokken.

Vandaag zijn dit de zes mensen die een beetje voor de gek zijn gehouden:

 1. mevrouw M.C. van Beek
 2. mevrouw A. van de Brug
 3. mevrouw W. Ebbers
 4. mevrouw K.G.E. Guldemond-De Haas
 5. de heer B. Witzier
 6. de heer T.E.M. Wijte

Het heeft de Koning behaagd om u vandaag een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. En ik mag die onderscheiding aan u uitreiken.

Dat brengt mij meteen in een lastige positie. Want in mijn werk probeer ik vooral mensen met elkaar te verbinden. Maar op deze dag wordt er juist van mij gevraagd om onderscheid te maken. Om te onderscheiden.

Terwijl het maar de vraag is of u daar op zit te wachten. Want ik ken u wel zo´n beetje: Mensen die koninklijk onderscheiden worden, zijn de eersten om te zeggen: ’Wat ik doe, is toch heel gewoon?’ Toch vinden de mensen om u heen u helemaal niet zo gewoon. Ze vinden dat u het verschil maakt.

Wie het verschil maakt, onderscheidt zich. En wie zich zo onderscheidt als u, mag ik een koninklijke onderscheiding opspelden. Kunt u het nog volgen?

“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, zeggen we in Nederland.

Maar met gewoon doen, komen we er niet. Het is fijn dat er mensen zijn, die niet gewoon doen. Die wel dat verschil maken. Die altijd voor een ander klaar staan.

In kerken, buurten, muziekverenigingen, bestuurswerk, jongerenorganisaties, ouderenorganisaties en op zoveel andere plekken.

Het werk dat u zo gewoon vindt, is waardevol voor ons allemaal. Dat vraag om waardering. Vandaag ontvangt u die Koninklijke waardering. Een voor een.

Geachte mevrouw M.C. van Beek (74),

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

 Veertien jaar geleden stond u hier ook. Toen werd uw man koninklijk onderscheiden. Nu gaat mijn aandacht uit naar u. Want ook hebt een enorme staat van dienst als vrijwilliger, mevrouw Van Beek. De lijst is bijna oneindig lang.

Meer dan veertig jaar bent u al als vrijwilliger betrokken bij kerkgemeente De Bron.  Als lid van het Verjaardagsfonds bezoekt u de oudere leden van de kerk. Tijdens uw bezoekjes maakt u alle tijd voor de jarige. En samen met uw man verzorgt u op tweede Kerstdag de Kerst Inn.

Oudere gemeenteleden die op die dag alleen zijn, genieten hier ieder jaar weer van een heerlijk Kerstdiner. Ook leidt u de OuderenSoos en de Crea Kring.

Tijdens de Winterfair worden de mooie dingen die hier zijn gemaakt, verkocht. 50% van de opbrengst gaat naar een goed doel. Zoals de Voedselbank.

U bent verder nog lid van de Welkomstcommissie, die ieder zondagmorgen de kerkgangers welkom heet. En na afloop van de dienst schenkt u koffie voor de gemeenteleden die het fijn vinden om elkaar nog even te ontmoeten.

Kerkgemeente De Bron onderhield ook warme contacten met de Hervormde gemeente Alba Lulia in Roemenië. Jarenlang bracht een groep mensen hulpgoederen naar de mensen die onder soms erbarmelijke omstandigheden leefden. Er werd geld bijeengebracht om de kerk te restaureren en een gemeentecentrum te bouwen. Vanaf het allereerste contact tot aan het laatste bezoek was u intensief betrokken bij dit werk.

Meerdere keren ging u mee naar Roemenië om de kleding, die u ingezameld had, te verspreiden onder de mensen daar.  Mevrouw Van Beek, hoe doet u dat allemaal in een dag waar maar 24 uur in zitten?

Want naast alle kerkelijke activiteiten bent óók al meer dan 25 jaar vrijwilliger in het Diakonessenhuis in Zeist.  Waar ze u kennen als een flexibele vrijwilliger, die meedenkt en er vooral voor de patiënt is.

U bent een TOPPER, volgens het teamhoofd van de vrijwilligersdienst. En dat is nog niet alles.

Voor gymnastiekvereniging Hygiea verzorgde u 20 jaar lang de wedstrijdkleding voor de jeugdgroepen.  U had de kleding in bewaring en zorgde ervoor dat deze steeds beschikbaar was bij het wedstrijd turnen.

En tegelijkertijd was u ook nog eens lid en bestuurslid van het Kerkkoor van de Protestantse Kerk in Austerlitz.

Mevrouw Van Beek, U blinkt uit in sociale contacten die mensen samenbinden.

Met uw enthousiasme wijze weet u anderen altijd weer te stimuleren en te overtuigen om zich in te zetten voor mensen in de samenleving. In uw toewijding bent u een voorbeeld voor velen. De waardering voor uw werk is groot.

Het is mij dan ook een groot genoegen u mee te delen dat het Zijne  Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Graag reik ik u deze prachtige onderscheiding uit.

Geachte mevrouw A. van de Brug (59),

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

Daar staat u dan. Naast uw eigen Fanfarecorps Erica. Was u niet verbaasd hen hier te zien?  Zij zijn hier voor de muzikale omlijsting. Maar ook voor u! Mevrouw Van de Brug. U bent geboren en getogen in Austerlitz. Zo hecht als de dorpsgemeenschap Austerlitz is, zo nauw bent u daarmee verweven.

U bent geliefd bij jong en oud en altijd bereid te helpen waar dat nodig is. U was maar liefst 26 jaar leidster van de Meisjesclub Austerlitz. Voor deze meisjes organiseerde u clubavonden en andere leuke activiteiten.

In 2000 werd u voorzitter van Fanfarecorps Erica. En dat bent u uiteindelijk 16 jaar geweest. Het corps noemt u de muzikale moeder. U was en bent een onvermoeibare organisator en vertegenwoordiger van Erica bij allerlei gelegenheden.

Mede dankzij uw grenzeloze inzet is het Erica gelukt uit te groeien tot een gezonde muziekvereniging. Ik ben trots op zoveel muzikaal talent binnen onze gemeente.

In 2004 vierde Austerlitz uitbundig haar 200-jarig bestaan. Een feestelijk gebeuren waarbij het Fanfarecorps uiteraard niet ontbrak.  U zat in de commissie die het vierde feestweekend van het jubileumjaar organiseerde.  Een muzikaal weekend met een heus Proms-concert.  Zo’n evenement organiseren is echt een enorme klus.

We moeten niet onderschatten wat daar allemaal bij komt kijken. Maar u deed dat graag. En goed. In 2016 werd er weer een Promsconcert georganiseerd door Erica. Deze keer vanwege het 110-jarig bestaan. Toen zat u niet meer in het bestuur, maar uiteraard wel weer in de organisatie.

En het was weer een geweldig succes. Blaaskapel De Heikneuters, onderdeel van Erica, organiseert al jaren iedere 3e zondag in september het Heikneuter Blaasfestival.

Dit festival is tegelijk het jaarlijks dorpsfeest van Austerlitz. Een aantal jaren geleden zat de organisatie een beetje in zwaar weer.  Maar het Heikneuter Blaasfestival hoort bij Austerlitz. En mede dankzij uw hulp lukte het in 2015 uiteindelijk toch om het 25e festival feestelijk te vieren. Dirigent van Erica, Bert Willemsen, is vol lof over uw tomeloze inzet.

Veel muziekverenigingen worstelen met het aantrekken en vasthouden van jeugdleden. Naast uw gewone taken als voorzitter heeft u muzikale schoolprojecten georganiseerd. Zo konden jongeren uit Austerlitz een aantal weken muziekles krijgen.

Deze projecten waren een enorm succes en dat is mede te danken aan u als de absolute trekker.

Sinds maart 2016 bent u geen voorzitter meer van Erica. Maar daarmee laat u de vereniging nog niet los. U bent nu alweer druk met het organiseren van een muzikaal weekend weg, ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan.

U betekent veel voor Austerlitz, de hechte dorpsgemeenschap omsloten door de bossen. Het gemeenschapsleven en muzikale leven binnen Austerlitz bloeit.

Dat kan alleen maar dankzij vrijwilligers zoals u. Beste mevrouw Van de Brug,

Uw inzet voor Fanfarecorps Erica en de jeugd van Austerlitz, maar eigenlijk voor het hele dorp, is van enorm groot belang voor de sfeer en uiteindelijke leefomgeving.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning dan ook behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Graag reik ik deze mooie onderscheiding aan u uit.

Geachte mevrouw W. Ebbers (63),

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

Uit de stukken heb ik begrepen dat mensen verschrikkelijk met u kunnen lachen. Klopt dat? U geniet van alles wat u doet. Behalve dan bij administratieve klussen.

U bent naast vrolijk en gezellig ook toegewijd en trouw. U staat klaar voor anderen. U verbindt mensen met elkaar. U werkt met hart en ziel en doet naast uw drukke baan veel vrijwilligerswerk.

Het zijn complimenten van mensen die de aanvraag voor uw koninklijke onderscheiding van harte ondersteunen.

Mevrouw Ebbers,

U hebt een opleiding gevolgd tot verpleegkundige. Deze kennis zet u al meer dan 40 jaar volledig in voor uw omgeving.  Eerst was daar de zorg voor uw jongere broertjes en daarna heeft u gewerkt als wijkverpleegkundige, nachthoofd en full-time verpleegkundige. Sinds 2004 bent u praktijkondersteuner van 3 huisartsen. Deze huisartsen spreken vol lof over u. U bent bescheiden maar staat altijd voor anderen klaar, schrijven ze.

Zo bent u al sinds 1977 mede-organisator van de VBGG Vakantieweken voor mensen met een beperking. U was van 1987 tot 2010 secretaris van het afdelingsbestuur van de Nederlandse Patiëntenvereniging afdeling Zeist.

Van 2000 tot 2014 was u coördinator en secretaris van de EHBO- bijstand van de Gereformeerde Gemeente Zeist. Sinds 2004 bent u secretaris van de afdeling Midden van de Vereniging “Een Handreiking”.

Dat is een geweldige vereniging, die familieleden van mensen met een ernstige psychische ziekte ondersteunt.

Sinds 2010 bent u ook lid van het Diaconaal Platform Zeist. En alsof dit nog niet voldoende is, bent u in 2013 coördinator geworden van de Commissie Voedselbank Zeist van de Gereformeerde Gemeente Zeist.

Uw hart ligt bij de ouderenzorg. U bent een begrip bij de patiënten van de huisartsenpraktijk, maar ook bij de mensen in hun omgeving.

Mevrouw Ebbers,

Uw jarenlange vrijwillige inzet voor de ouderen en voor mensen met een beperking binnen de gemeente Zeist zijn aanleiding geweest een aanvraag voor een onderscheiding in te dienen.

Het heeft Zijne Majesteit de Koning dan ook behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Graag reik ik deze mooie onderscheiding aan u uit.

 INTERMETZO, FANFARECORPS ERICA 

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

Geachte mevrouw K.G.E. Guldemond-De Haas (49),

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

Uw echtgenoot is hier vandaag ook aanwezig. Dit lijkt misschien heel normaal. Maar voor u, mevrouw Guldemond, is dat best bijzonder. Want uw man is vanwege zijn werk, vaak en lang van huis. Meneer Guldemond, fijn dat u er bij kunt zijn.

Beste mevrouw Guldemond, U bent al heel lang betrokken bij de Thomaskerkgemeente. Zo werd u eind jaren negentig jeugdouderling en daarmee een van de jongste ambtsdragers. Uw jonge leeftijd zagen anderen misschien als belemmering. Maar dat was het zeker niet. En u liet zich niet weerhouden.

Niemand kon om u heen. Zodra duidelijk werd dat u een sterke inhoudelijke inbreng had, kwam u op centrale posities terecht.

Zo werd u scriba en vertegenwoordiger van de wijkgemeente in centrale organen.

U was ook actief binnen de Centrale Hervormde Jeugdraad. En u nam het initiatief tot een beleidsplan dat uiteindelijk leidde tot de aanstelling van een jeugdwerker. Ook nam u actief deel in de begeleidingscommissie van deze jeugdwerker.

Uw actieve inzet en bestuurlijke ervaring kwam goed van pas toen u namens de Thomaswijkgemeente in de Hervormde Algemene Kerkenraad kwam te zitten. Ook daar stak u uw mening beslist niet onder de kerkbanken.

U kijkt vooruit en ziet veranderingen. U doorziet het grote geheel van een kerkelijke organisatie en alle belangen die daar spelen.

U zag dan ook als een van de eersten dat voor de Thomasgemeente in de huidige vorm helaas geen toekomst meer was. De Thomasgemeente is uiteindelijk opgegaan in de Noorderlichtgemeente. Voor de Thomasgemeente nam u deel aan vele commissies. Ik noem daarbij de jubileumcommissie van 50 jaar Thomaskerk in 2012.

Maar de Thomasgemeente is niet uw enige passie. U bent op veel meer vlakken actief. Zo zet u zich in voor eenzame ouderen in en rond Zeist. U bent betrokken bij de Nationale Ouderendag. U zoekt begeleiding voor brugklasleerlingen via Coach4U. En bent u actief bij het wijk-inloophuis in Zeist-Oost en andere lokale organisaties.

Tot slot noem ik ook nog pianist Wouter Harbers. Hij is erg blij met uw hulp in zijn ondersteuningsteam.

U hebt ook een opleiding gevolgd tot uitvaartleider. Wat u daarbij hebt geleerd en aan ervaring hebt opgedaan, gebruikt u voor gesprekken met ouderen. U spreekt met hen over de opzet en uitvoering van een uitvaart. Dit wordt binnen de organisatie van Kerkelijk Zeist enorm gewaardeerd. Naast dit alles wil ik ook nog vermelden dat u een betrokken ondersteuner en mantelzorger bent geweest.

Ik las in de ondersteuningsbrieven dat u een bijzondere slogan gebruikt. Weet u welke ik bedoel? “Kennis is macht, maar kennissen zijn machtiger” Daar kan ik niet zo veel meer aan toevoegen.

Mevrouw Guldemond, U bent een bijzondere vrijwilliger. U gaat 24 uur per dag door, want dat is voor u uw Way of life. U beleeft plezier aan vrijwilligerswerk en dat plezier straalt u uit. U neemt mensen daarin mee en verbindt hen met elkaar.

Uw aaneenschakeling van intensieve inzet voor de samenleving van Zeist heeft ertoe geleid dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Graag reik ik deze mooie onderscheiding aan u uit.

Geachte heer B. Witzier (65),

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

Het Witte Kerkje in Huis ter Heide is een bijzonder en mooi kerkje. Ik vind het iedere keer weer een blikvanger als ik Huis ter Heide binnenrijdt.

Ik begrijp dan ook goed dat u uw hart heeft verloren aan deze kerk en de kerkelijke gemeenschap, meneer Witzier. U begon in 1996 als ouderling en hebt in de loop der jaren nog veel andere functies vervuld. En u vervult sommige functies nog steeds. U was diaken en werd vervolgens weer ouderling en lid van het Moderamen. U verzorgt als redacteur de maandelijkse Wijkwijzer.

U onderhoudt de tuin van het Witte Kerkje. U verleent allerlei hand- en spandiensten. Zoals de grote schoonmaak en kerstactiviteiten. Bovendien bent u ook nog regelmatig lector in de kerkdiensten. En plaatsvervangend voorzitter van de Kerkenraad en het Moderamen. Als de Kerkenraad vergadert, maakt u de agenda en het verslag.

En u maakt ook het dienstrooster voor de organisten, kosters, lectoren en kerkenraadsleden.

In 2010 was u voorzitter van de beroepingscommissie van de huidige predikant. Een verantwoordelijke taak, waarbij het welzijn van de kerkgemeenschap zwaar weegt.

Wat doet u veel voor het Witte Kerkje! Heel veel. Mensen noemen u een “bruggenbouwer”. U brengt mensen en geledingen bij elkaar en weet ze bij elkaar te houden en te enthousiasmeren. U zoekt voortdurend de verbinding. Met heldere argumenten.

De toekomst van de gemeente gaat u erg aan het hart. U bent dan ook bereid om met een open blik over grenzen en tradities heen te kijken. Dat doet u in alle bescheidenheid, integer en met gevoel voor humor. U inspireert jonge- en oudere mensen. U heeft aandacht en u geeft aandacht. Dominee Els van der Wal is bijzonder blij, dat zij altijd een beroep op u kan doen.

Met zulke bewogen en bevlogen mensen aan het roer, heeft de kerk toekomst, vindt zij. Bij deze woorden wil ik mij graag aansluiten. Een vrijwilliger als u is van onschatbare waarde voor een hechte kerkgemeenschap.

Beste meneer Witzier,

Uw jarenlange inzet voor Het Witte Kerkje, de kerkgemeenschap en daarmee ook voor Huis ter Heide zijn van bijzondere waarde.

Daarom heeft het Zijne Majesteit de Koning dan ook behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Graag reik ik deze mooie onderscheiding aan u uit.

Geachte heer T.E.M. Wijte, beste Dick, (69)

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Zeist 2017

 Wat leuk om elkaar hier te treffen. Ooit waren wij collega-burgemeesters. Jij was burgemeester van IJsselstein en ik van Bunnik en Soest. In 2004 werd je al eens onderscheiden wegens je bestuurlijke nevenactiviteiten op verschillende terreinen.

In IJsselstein. En vandaag word je opnieuw onderscheiden. In Zeist Ik weet niet of je verhuisplannen hebt, Dick. Want dan is het einde misschien nog niet in zicht.

Sinds je in 2004 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd benoemt, heb je je bestuurlijke activiteiten gewoon voortgezet. En je pakte bovendien veel nieuwe activiteiten op. Zo gaat dat, dames en heren. Wie het verschil maakt, houdt daar niet mee op wanneer het onderscheid eenmaal is gemarkeerd.

Dick, je was vanaf 1990 tot 2013 je penningmeester van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO).

Dit is een knooppunt van maatschappelijke organisaties, dat als doel heeft de katholieke identiteit te verbinden met de eigentijdse samenleving.

Jij stond de organisaties met raad en daad bij.

Je was ook voorzitter van de Landelijke Stichting Katholiek Sociaal Cultureel Centrum voor Schippers Rijn- en Binnenvaart.

Deze stichting verleent zorg en bijstand overal waar schippers zijn.

Onder jouw leiding vonden meerdere reorganisaties plaats.

En een aantal bestuurlijke functies kan ik hier niet onbenoemd laten:

 • Zo ben je voorzitter van de landelijke instelling RK Schipperspastoraat: een parochie voor de schippers- , kermis- en circusgemeenschap.
 • Vanaf 2000 ben je bovendien vice-voorzitter en voorzitter van het NKS Boymansfonds.
 • En van 2002 – 2014 was je lid van de Sectie Gevangeniswezen van de Raad voor Strafrechttoepassingen en Jeugdbescherming.

Vorig jaar nam je na elf jaar afscheid als voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH).

Onder jouw bezielende leiding kwamen er heideprojecten, gemarkeerde wandelroutes, grote gedeelten van de fietsroute Let de Stigterpad en uniforme toegangsborden.

In 2011 kwam het deelakkoord decentralisatie natuur tussen Rijk en het Inter Provinciaal Overleg tot stand. Veel verantwoordelijkheden op het gebied van natuur en landschap werden overgeheveld van het Rijk naar de Provincie. Er brak een moeilijke periode aan.

Want er waren steeds minder financiële middelen om iets tot stand te brengen. Juist in deze lastige periode liet jij je samenbindende kwaliteiten zien.

Achter de schermen bleef jij je inspannen om nog zoveel mogelijk de gezamenlijke “Nationaal Park-sfeer” te behouden. En ondanks alle onzekerheden vonder er vele positieve gebeurtenissen plaats.

In deze periode was je ook penningmeester van de Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken.

Je speelde een belangrijke rol bij de bevordering van de samenwerking tussen de Nederlandse Nationale parken en de parken elders in Europa.

En ook jouw inzet voor het duurzame beheer en de bijzondere natuur op de voormalige Nederlandse Antillen wil ik hier niet onvermeld laten.

Beste Dick,

De activiteiten die ik de revue heb laten passeren, zijn echt maar een greep uit een lange lijst. Stuk voor stuk zijn ze van grote betekenis voor onze samenleving.  En veel mensen hebben grote waardering voor het werk dat je verricht en hebt verricht.

Het doet me daarom genoegen om je te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Afsluiting

Beste dames en heren, familieleden, buren, vrienden en collega’s van de gedecoreerden, We zijn aan het einde gekomen van onze “Koninklijke reeks”.

We hebben degenen die het verschil hebben gemaakt, onderscheiden. Morgen gaan zij gewoon weer aan het werk. Aan hun bijzondere werk. Vandaag hebben we een kroon op dat werk gezet. Uit naam van de Koning.

En we hebben de kroon gezet op het werk van iedereen die zoveel moeite gedaan heeft om u, de gedecoreerden, te onderscheiden.

En op dat van uw vrienden en dierbaren, die u in uw werk hebben gesteund.  In die zin bent u vandaag allemaal een beetje onderscheiden.  In die zin is het vandaag voor een feestelijke dag voor u allemaal.  Geniet van deze dag. En laten we onze nieuwe gedecoreerden een warm applaus geven!

Bedankt voor uw komst en blijft u nog even om zo dadelijk samen het glas te heffen. Maar eerst wil ik nog een paar mensen bedanken voor hun bijdrage:

Fanfarecorps Erica en onze gastheer, de heer Timo Bekker van de Evangelische Broedergemeente, die samen met alle vrijwilligers ons voortreffelijk voorzien van een drankje en een hapje.

Voor morgen wens ik u een mooie Koningsdag toe. Laten we ter afsluiting couplet 1 & 6 van het Wilhelmus zingen.

Bekijk en bestel alle foto’s van Hans Lebbe in de onderstaande webshop

[oypo type=”map” id=”3D2CA3D9B80B5D1F” pref=”1″ trans=”1″]

Foto’s: Hans Lebbe/debiltinbeeld.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More