Search
Close this search box.

Internationaal Lied Festival Zeist in een notendop.

Zes dagen gevuld met recitals, mastercourses, lezingen en workshops. Dat is het Internationaal Lied Festival Zeist in een notendop. En waar beter dan in de groene omgeving van Slot Zeist kan zo’n festival plaatsvinden? De kerk van de Evangelische Broedergemeente biedt de bijzondere en intieme sfeer waarin liedkunst tot haar recht kan komen.

Nederland kent veel muziekfestivals, maar voor een festival dat uitsluitend aandacht biedt aan het klassieke lied moest je tot een jaar geleden nog naar het buitenland. In 2016 kwam daar verandering in, toen in mei de eerste editie van het Internationaal Lied Festival Zeist van start ging. Het werd een groot succes. Voor verschillende ILFZ evenementen zijn nog kaarten beschikbaar.  

Het is dan ook niet meer dan logisch dat van dinsdag 16 tot en met zondag 21 mei de tweede editie plaatsvindt. Het centrale thema van dit jaar, ‘Schubert en zijn voorgangers’, loopt als een rode draad door de hele programmering. Veel werken van niet alleen Schubert, maar ook van Haydn, Mozart en Beethoven worden uitgevoerd door topmusici uit binnen- en buitenland.

Ook onder de jongere garde zangers en zangeressen leeft het klassieke lied. Dat blijkt wel uit het grote aantal deelnemers aan de mastercourse, waar maar liefst zes duo’s gecoacht worden door onder andere Elly Ameling en Robert Holl. Tijdens de twee recitals voor concourswinnaars staat jong aanstormend talent op het podium. Een must voor iedere muziekliefhebber.

Naast aandacht voor muziek, is er ook ruimte voor de literaire en historische achtergrond van de ten gehore gebrachte werken. Onder andere schrijfster Désanne van Brederode zal een lezing geven over het werk van de Duitse dichter Goethe. Veel van zijn poëzie is dankbaar gebruikt om tot prachtige liederen te worden omgetoverd.

Luisteren naar muziek is natuurlijk een heerlijke tijdsbesteding op een mooie middag of avond in mei. Zelf musiceren is minstens zo leuk. Het Internationaal Lied Festival Zeist biedt daarom ook ruim baan aan amateurmusici. Zo vindt op zaterdag 20 mei in bibliotheek Idea een open podium plaats, waar amateurzangers hun liedkunst ten gehore kunnen brengen. Om scholieren kennis te laten maken met het klassieke repertoire is voor hen het project koorzang gestart. Als klap op de vuurpijl brengen deze jonge mensen op het concertpodium het resultaat ten gehore in een heus concert.

Zeist is dus een bijzonder festival rijker geworden dat beslist de moeite waard is om te bezoeken. Het is ook een blijvertje in hartje Zeist. De editie van 2018 staat al in de steigers.

Meer informatie  ILFZ

KAARTVERKOOP

  • Online: www.ilfz.nl. U ontvangt uw tickets direct per mail (kosten € 2 per bestelling).
  • Telefonisch: +31 30 655 1481 (werkdagen 9.00 – 18.00 uur). U kunt uw tickets ophalen en
    betalen tot 15 minuten voor aanvang (kosten € 2,50 per bestelling).
  • De Nieuwe Boekerij, Voorheuvel 76 Zeist. U krijgt uw tickets na betaling direct mee (kosten € 2 per bestelling).

WWW.ILFZ.NL

Door: Dees Wilgenhof-Sodaar/Het Schrijfbedrijf

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More