Search
Close this search box.

Orphée et Eurydice door Poly Hymnia – 19 en 20 mei Figi theater Zeist

Daal op 19 of 20 mei in het Figi Theater mee af in de onderwereld en beleef de opera Orphée et Eurydice samen met muziektheater Poly Hymnia . Orphée is een zanger en Orphée houdt van Eurydice. Maar Eurydice is dood. Gelukkig kan Orphée zo mooi zingen dat hij van de godin van de liefde mag afdalen naar de onderwereld. Als hij Eurydice daar vindt, mag hij haar mee terugnemen. Op één voorwaarde: hij mag niet omkijken. Nooit!

Christoph Willibald Gluck bewerkte de klassieke mythe van Orfeus tot een opera met meeslepende muziek.  De melodieën zijn zo bekend en het verhaal zo menselijk, dat deze opera sinds haar première in 1762 in operahuizen over de hele wereld wordt opgevoerd.

Kaarten voor deze voorstelling kosten  €24,50 Het studenten – en jeugdtarief is € 14,50

Bestel kaarten 

Poly Hymnia brengt, in een  sprankelende regie van Peter Jonckheer en onder muzikale leiding van Michiel van Laarhoven, de Franstalige versie van Orphée et Eurydice. Compleet met koor, orkest en professionele solisten: deze opera over de allesoverstijgende liefde verdient het beste dat Poly Hymnia te bieden heeft. De voorstelling wordt Nederlands boventiteld.

De enthousiaste leden van Poly Hymnia willen heel graag uitdagend muziektheater maken, niet alleen om het publiek te vermaken, maar ook om het plezier dat ze er zelf in hebben!

Is er een leukere hobby dan zingen en toneelspelen tegelijk? Ervaring is niet echt vereist, maar het helpt je wel als je al koorervaring hebt. Nadat je een aantal keren bent wezen kijken als kandidaat-lid doe je een stemtest, zodat onze dirigent weet wat voor soort stem je hebt. Daar komt dan meteen een advies uit hoe je je zangstem nog meer kunt ontwikkelen. Op deze manier wordt de kwaliteit bewaakt van Poly Hymnia.


Poly Hymnia repeteert op maandagavond in het Kunstenhuis, Egelinglaan 2a in Zeist. De repetitie begint om 20:00 en eindigt om 22:30. Je bent altijd welkom op repetities. Stuur van te voren even een e-mailtje naar info@polyhymnia-zeist.nl, dan leggen wij de muziekstukken klaar.

Bestel kaarten 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More