Search
Close this search box.

Zonnepanelen geplaatst op het gemeentehuis

Het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen zoals het gemeentehuis is onderdeel van het gemeentelijke programma om als Zeist in 2030 klimaat neutraal te zijn. Deze zomer zijn de eerste 13 gebouwen aan de beurt.
Gemeente Zeist werkt deze zomer aan duurzaamheid

Deze week werden er zonnepanelen geplaatst op het dak van het gemeentehuis aan het Rond. Deze zomer is de gemeente Zeist bezig met het plaatsen van 950 zonnepanelen op 13 gemeentelijke gebouwen. De afgelopen week was het gemeentehuis aan de beurt voor het plaatsen van zonnepanelen. Eerder deze zomer werden er zonnepanelen geplaatst op De Klinker en De Peppel. Sporthal De Koppeling.

Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.
Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.

Hiermee wil de gemeente de energie rekening van de gemeentelijke gebouwen omlaag brengen aldus Wethouder Milieu Johan Varkevisser. Waarmee het gebruik van fossiele brandstof wordt verminderd. De gemeente streeft erna om 100 gebouwen binnen afzienbare tijd duurzaam te maken binnen de gemeente grenzen. Dit is onderdeel van het gemeentelijke programma om als Zeist in 2030 klimaat neutraal te zijn.

Gemeente Zeist plaatst Zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis aan het Rond
Gemeentehuis draait straks op energie van eigen zonnepanelen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More