Zonnepanelen geplaatst op het gemeentehuis

Gemeente Zeist werkt deze zomer aan duurzaamheid

Deze week werden er zonnepanelen geplaatst op het dak van het gemeentehuis aan het Rond. Deze zomer is de gemeente Zeist bezig met het plaatsen van 950 zonnepanelen op 13 gemeentelijke gebouwen. De afgelopen week was het gemeentehuis aan de beurt voor het plaatsen van zonnepanelen. Eerder deze zomer werden er zonnepanelen geplaatst op De Klinker en De Peppel. Sporthal De Koppeling.

Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.

Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.

Hiermee wil de gemeente de energie rekening van de gemeentelijke gebouwen omlaag brengen aldus Wethouder Milieu Johan Varkevisser. Waarmee het gebruik van fossiele brandstof wordt verminderd. De gemeente streeft erna om 100 gebouwen binnen afzienbare tijd duurzaam te maken binnen de gemeente grenzen. Dit is onderdeel van het gemeentelijke programma om als Zeist in 2030 klimaat neutraal te zijn.

Gemeente Zeist plaatst Zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis aan het Rond

Gemeentehuis draait straks op energie van eigen zonnepanelen.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: