Zonnepanelen geplaatst op het gemeentehuis

Gemeente Zeist werkt deze zomer aan duurzaamheid

Deze week werden er zonnepanelen geplaatst op het dak van het gemeentehuis aan het Rond. Deze zomer is de gemeente Zeist bezig met het plaatsen van 950 zonnepanelen op 13 gemeentelijke gebouwen. De afgelopen week was het gemeentehuis aan de beurt voor het plaatsen van zonnepanelen. Eerder deze zomer werden er zonnepanelen geplaatst op De Klinker en De Peppel. Sporthal De Koppeling.

Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.

Zwaaien met zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis.

Hiermee wil de gemeente de energie rekening van de gemeentelijke gebouwen omlaag brengen aldus Wethouder Milieu Johan Varkevisser. Waarmee het gebruik van fossiele brandstof wordt verminderd. De gemeente streeft erna om 100 gebouwen binnen afzienbare tijd duurzaam te maken binnen de gemeente grenzen. Dit is onderdeel van het gemeentelijke programma om als Zeist in 2030 klimaat neutraal te zijn.

Gemeente Zeist plaatst Zonnepanelen op het dak van het nieuwe deel van het gemeentehuis aan het Rond

Gemeentehuis draait straks op energie van eigen zonnepanelen.

Voor Jou Uitgezocht