Search
Close this search box.

Foodfestival Eten op Rolletjes in de tuin van Slot Zeist

Dit weekend staat de tuin van Slot Zeist vol met foodtrucks en eettentjes. Dit jaar is Zeist toegevoegd als locatie aan het Foodfestival Eten op Rolletjes. Het is een van de 3 nieuwe locaties, die in 2017 kennis maken met dit Foodfeest. Dit weekend kan je nog tot zondag half 11  terecht. Zaterdag is het festival terrein open tot 11 uur.

Eten op Rolletjes is een idee van vader en zoon Frans en Bob Nagel uit Ede Dit jaar laten zij  Zeist kennis maken met dit eetfeest. Zij organiseerden in 2014 de eerste editie van Eten op Rolletjes in Ede. Zij hebben dit idee afgekeken van foodfestivals in het buitenland waaronder de Verenigde Staten. Dit jaar organiseren zij Eten op Rolletjes  op 10 plaatsen in Nederland. Na Zeist zijn er nog 2 plaatsen waar Eten op Rolletjes dit jaar zijn karretjes zal neerzetten.

Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.

Intiem Eetfeest

Volgens de organisatoren wordt ook Zeist een  intiem feestje vol gezelligheid, nieuwe smaken en fijne muziek.” Op een prachtige lokatie midden in het Land. Het grasveld van de Slottuin is omgebouwd tot een grote openlucht bar. Erom heen staan  30 leuke en mooie foodtrucks uit het hele land. Wie tijdens eten op rolletjes bekende Zeister foodtruckers verwacht heeft een kleine tegenvaller.

Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.

Unieke Keukens.

Wel heeft iedere foodtruck heeft zijn eigen unieke keuken. Van Hongaarse Pizza, Spaanse Paella, Thaise Curry en Aziatische bao buns  of vistaco’s het is allemaal te krijgen tijdens dit eetfeest. De prijs van een hapje ligt tussen de €5,– en €10,– De betaling gaat via muntjes.  Opvallend is dat veel van de foodkraamjes heel duidelijk samenwerken of gesponsord worden door een voedsel merk zoals Conimex, Old Amsterdam. Ook voor de vegetariërs, veganisten en glutenvrije diëten is er genoeg lekkers te verkrijgen. Daartussen staan onder andere Aviko en Struik met foodsamples. Na het consumeren van drank kan men gesponsord door page zichzelf opfrissen.

Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.
Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.

Eten op Rolletjes heeft ook aan de kleinste bezoekers gedacht . Zij kunnen genieten van Het Aap van Poot Poppentheater op Wieltjes, gevestigd in een veertig jaar oude elektrische driewieler, zweven in de zweefmolen of zich laten schminken door Face Fantasy Schminken.

Openingstijden Eten op Rolletjes Zeist
Vrijdag 18 augustus: 16:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 19 augustus: 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 20 augustus: 13:00 tot 22:00 uur
Toegang tot Eten op Rolletjes is gratis. Ga voor meer informatie naar Eten op Rolletjes

Zeist heeft zelf ook een rijke cultuur aan foodtrucks, zoals onder andere Bram’s Pannenkoeken, Dapur Chinta met loempia’s en de Carpaccio Keet. Niet voor niets staan een tiental foodtruckondernemers sinds halvewege de zomer iedere woensdag en de laatste zondag in het Walkartpark,

Eten op Rolletjes doet Slot Zeist aan.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More