Het maken van de zandsculptuur gaat ook tijdens een regenbui gewoon door.

Het maken van een zandsculptuur is een ‘All weather job’ volgens Baldrick Buckle de zandkunstenaar. In weer en wind is hij op dit moment bezig op de Weeshuislaan waar op 1 oktober de oliebollenkraam van Wout van der Vorst zijn plek weer zal in nemen. Op een dag met regen heeft hij wel wat minder bekijks dan op andere dagen. Toch roepen verschillende passanten dat ze het erg mooi vinden, wat hij maakt.  Baldrick Buckle behoort tot de absolute top van deze kunstvorm. In 2016 werd hij Europees Kampioen. In 2017 werd hij tweede op het EK in Zandvoort.

De gemeente Zeist laat een zandsculptuur maken met een verwijzing naar de KNVB, Vogelbescherming en het Wereld Natuur Fonds. Organisaties waarvan wij trots zijn dat ze in Zeist gevestigd zijn!

De project organisatie van het centrum kijkt hiermee vast een beetje vooruit. De KNVB, Vogelbescherming en het Wereldnatuurfonds komen terug in de toekomstige bijzondere elementen langs de Slotlaan, zoals een fontein of andere kunstobjecten.

Het maken van een zandsculptuur is een ‘All weather job’ volgens Baldrick Buckle de zandkunstenaar.

Lijm erover

Veel ondernemers vonden het een grappig idee om iets te doen met al dat zand in het centrum tijdens de verbouwing. Er wordt ook door bouwonderneming BAM enorm met zand geschoven in het centrum. Voor het zandsculptuur is ongeveer 13 ton aan zand gebruikt. Als het kunstwerk klaar is komt er een lijnlaag overheen, die moet het beschermen voor een normale regenbui. Vrijdag moet het project klaar zijn.

Het werk van Baldrick Buckle gaat in de regen gewoon door.

Het werk van Baldrick Buckle gaat in de regen gewoon door.

ISM: AD.nl Utrecht Oost

Voor Jou Uitgezocht