Search
Close this search box.

Het bakken kan beginnen bij de Bijzondere Taartenfabriek

Op 3 juli was De Bijzondere Taartenfabriek één van de winnaars van de Challenge “Ondernemende Dagbesteding Zeist”. Afgelopen donderdag, 73 dagen na de slotbijeenkomst van de Challenge, was de grootse opening van de Bijzondere Taartenfabriek aan de Hogeweg. De Bijzondere Taartenfabriek is een initiatief van Marieke Blok en gevestigd naast de Koffietafel. Guidion van Wingerden gaat aan de slag als bakker en begeleider.

De opening werd verricht door de dochter van Marieke Blok en een vriendinnetje. Samen prikten zij een mooie grote ballon door.

Felicitaties

Tijdens de opening feliciteerde wethouder Sander Jansen dit nieuwe initiatief met een bijzonder persoonlijk verhaal. In zijn eigen familie kring heeft hij ervaren hoe belangrijk het is voor mesen met een beperking om deel te nemen aan het arbeidsproces en onderdeel uit te kunnen maken van de maatschappij.

Wethouder Sander Jansen (economie) feliciteert bijzondere taarten met een persoonlijk verhaal

Maandag a.s. begint het werk echt. “Vanaf half 9 gaan we bakken met een team van 5 tot 6 personen per dagdeel. Dit betekent dat we plek hebben voor een groot aantal mensen. Niet iedereen kan namelijk 2 dagdelen per dag of de hele week werken. Eerst maken we de door particulieren bestelde taarten. ’s Middags komen de taarten voor de horecabedrijven uit Zeist en omgeving aan de beurt. De bezoekers van speeltuin Blik en Burgers hebben al kennis kunnen maken met de taarten  van de Bijzondere Taartenfabriek. Sinds de opening van de speeltuin zijn we daar al aan het leveren.” Tijdens de bouwfase van de winkel was Marieke al aan het bakken.

De Bijzondere Taartenfabriek is echt een winkel voor taarten en andere bakproducten. Voor koffie of thee moet je echt bij de naastgelegen Koffietafel zijn. Koffie en taart gaan wel echt goed samen.

Marieke en Gideon bekijken nog even in alle rust het eindresultaat
Marieke en Gideon bekijken nog even in alle rust het eindresultaat

De challenge ‘Ondernemende Dagbesteding

De challenge ‘Ondernemende Dagbesteding’ was een initiatief  van de gemeente Zeist en de RSD Kromme Rijn Heuvelrug. Door dit soort acties hopen zij de drempel tussen dagbesteding en beschermd, betaald werken te verkleinen. De challenge 2017 werd georganiseerd met de Stichting Social Impact Factory.

Het doel van dit soort initiatieven is om zoveel mogelijk mensen op een nuttige en prettige manier kunnen meedraaien in de samenleving.

Iedere dag verse taarten voor een goede prijs. Je kan bij ons alleen pinnen.
Bestellen? www.bijzonderetaartenfabriek.nl
Kom je toch liever zelf kijken hoe we onze taarten maken? Dat kan ook natuurlijk! Op vertoon van deze folder 10% korting.
Als je dit verhaal op je telefoon laat zien krijg je vast ook wel 10% korting op je eerste bestelling.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More