Search
Close this search box.

Zeist loopt nog niet warm voor SantaRun.

Zeister Kerstmannen lopen nog niet warm voor Santa Run.

Op de derde editie van de SantaRun kwamen de kerstmannen niet in grote getalen, om mee te lopen. Bij de SantaRun is het de bedoeling dat de lopers 1 of 2 rondjes over de Slotlaan rennen in kerstmannen outfit voor het goede doel.

Rotary SantaRun

De afgelopen 2 jaar hadden de Rotaryclubs in Zeist  geprobeerd om een volwaardige santarun van de grond te trekken.  Deze werden op zondag georganiseerd vanwege de markt op het Emmaplein. Nu de Markt volledig op het marktplein staat, is dat geen argument meer. De SantaRun zou een mooie kans kunnen zijn voor de ondernemers in het centrum om op winkeldagen voor de kerst extra publiek te trekken.

Rennend over de Slotlaan in je kerstmannen outfit

Zaterdag

Dit jaar werd de SantaRun voor het eerst op zaterdag georganiseerd.  Winter Wonderland Zeist uitbater Jop Nieuwenhuizen in samenwerking met KIKA hebben de organisatie op zich genomen. Helaas is de betrokkenheid van het centrum management en de centrum ondernemers bij  winterwonderland en de evenementen, die daarvoor georganiseerd worden beperkt aanwezig.

Samen met KIKA heeft Jop een kleine 50 lopers op de been gekregen om het rondje van bijna  3 kilometer 1 of 2 keer over de Slotlaan  te lopen.  Voor SantaRunner Olivier van der Steeg was het  zijn SantaRun Hadtrick. Hij wist bij alle drie de edities van de Santarun Zeist als eerste over de eindstreep te kom. Bekijk de video van Olivier van der Steeg als roving SantaRunner en reporter op de Facebookpagina van Wij zijn Zeist.

Jeroen Kooijman Marathonloper voor KiKa geeft het startschot
Zeist loopt nog niet warm voor Santa Run.
Olivier van der Steeg komt voor de derde keer als eerste binnen bij de SantaRun
Rennende kerstmannen over de Slotlaan
Zeist loopt nog niet warm voor Santa Run.
‘Wat heb jij een mooie kerstboom op je hoofd!’
Voor de rennende kerstmannen toch een klein feestje om trots op te zijn.
De jarige pensionado Aat Grinwis ging met dochter, schoonzoon en neef als Kerstman verkleed de Slotlaan over.

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More