Search
Close this search box.

Samen plakken is gezellig” Verkiezingscampagne voor de gemeenteraad echt begonnen

Samen verkiezingsposters plakken is gezellig. Partijen plakken hun eigen poster op de 40 verkiezingsborden. Verkiezingscampagne voor de gemeenteraad is nu echt begonnen

Verkiezingscampagne voor de gemeenteraad echt begonnen

Samen verkiezingsposters plakken. Zo begonnen Zeister politici vorige week de campagne voor de gemeenteraad verkiezingen van 21 maart a.s.. In een hal van de gemeentewerf aan de Renesselaan waren alle politieke partijen druk bezig de 40 verkiezingsborden te beplakken. Gemoedelijk gingen de plakteams van de verschillende partijen naast elkaar aan het werk op deze, door de gemeente beschikbaar gestelde, verkiezingsborden. Volgens de gemeente is dit veel praktischer dan dat de partijen de hele gemeente moeten doorkruisen om posters te plakken .

Op deze manier wordt ook voorkomen dat een plakoorlog wordt ontketend tussen de partijen. Alle verkiezingsposters zijn precies even groot. Iedereen heeft zijn eigen vak op het bord toegewezen gekregen. De posters bevatten de verkiezingsleuzen van de verschillende partijen. ‘Voor een waardevol Zeist’ (ChristenUnie/SGP), ‘Stem voor iedereen’, (PvdA). ‘Kies 100% Lokaal’ (Nieuw Democratisch Zeist), ‘Daadkracht’ (CDA) en ‘Voor elkaar’ (SP).

Politieke partijen zijn samen posters aan het plakken op de gemeentewerf in Zeist

Met een bakkie koffie en een gevulde koek plak je beter.

De VVD mocht als grootste partij hun poster met de slogan ‘VVD, Thuis in Zeist’ in de linker bovenhoek plakken. Onder de oppervlakte van de posters was ook nog een onzichtbaar onderscheid tussen de partijen. De VVD bleek een geheim recept te hebben voor hun lijmmengsel. Ook na stevig aandringen wilde lijsttrekker Sander Janssen dit recept niet prijsgeven. ‘Het is geheim’ aldus de voorman van de VVD in Zeist.

Nadat alle posters geplakt en de koffiekannen leeg waren, was nog even tijd voor een foto momentje. Hierna hielp de lijstrekker van Seyst.nu en wethouder openbare ruimte Roy Luca met het opruimen van de plakspullen. Inmiddels waren de andere partijen al de wijken ingetrokken om hun verkiezingsboodschap flyers aan de man te brengen.

Roy Luca lijstrekker van Seyst.nu en wethouder openbare ruimte hielp nog even met opruimen van de plakspullen.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More