Search
Close this search box.

Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark

Vrijdagavond 4 mei vond in Zeist de traditionele dodenherdenking wederom plaats in het Walkartpark. Nadat de Stille Tocht bij het monument in het Walkartpark was aangekomen, werden de aanwezigen toegesproken door verschillende sprekers.

Als eerste heette de heer Slootweg, als voorzitter van het van 4 en 5 mei Comité Zeist, iedereen welkom.  Hierna volgden een toespraak van  Burgemeester J.J.L.M. Janssen.

Toespraak van  Burgemeester J.J.L.M. Janssen.
Een bijzonder moment was de toespraak van de heer Velthijsen, die als jongen tijdens de oorlog was opgepakt en tewerkgesteld door de bezetters. Hij sprak over zijn vrienden uit Zeist, die oorlog niet hebben overleeft.
Madelief Tuinhout, leerlinge van Schoonoord, hield een voordracht over de vrede.

Hierna werd het 2 minuten stil in Zeist.  Aansluitend werden kransen gelegd bij de 3 oorlogsmonumenten in het Walkartpark.

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Er werden kransen gelegd bij het Joodse monumentHet monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’ en het Indisch monument
Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Kransen werden gelegd bij het Joodse monument, het monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’ en het Indisch monument.
Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark. De oud strijders.
Enkele nabestaanden herdachten hun famillieleden.
Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Leden van het Zeister Mannenkoor herdachten, de in de oorlog gevallen leden.
Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist; het oranjecomité.
B&W legt een krans bij het Joodse monument, Het monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’.
Brandweer en politie brengen een groet bij het Indisch monument.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More