Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark

Vrijdagavond 4 mei vond in Zeist de traditionele dodenherdenking wederom plaats in het Walkartpark. Nadat de Stille Tocht bij het monument in het Walkartpark was aangekomen, werden de aanwezigen toegesproken door verschillende sprekers.

Als eerste heette de heer Slootweg, als voorzitter van het van 4 en 5 mei Comité Zeist, iedereen welkom.  Hierna volgden een toespraak van  Burgemeester J.J.L.M. Janssen.

Toespraak van  Burgemeester J.J.L.M. Janssen.

Een bijzonder moment was de toespraak van de heer Velthijsen, die als jongen tijdens de oorlog was opgepakt en tewerkgesteld door de bezetters. Hij sprak over zijn vrienden uit Zeist, die oorlog niet hebben overleeft.

Madelief Tuinhout, leerlinge van Schoonoord, hield een voordracht over de vrede.

Hierna werd het 2 minuten stil in Zeist.  Aansluitend werden kransen gelegd bij de 3 oorlogsmonumenten in het Walkartpark.

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Er werden kransen gelegd bij het Joodse monumentHet monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’ en het Indisch monument

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Kransen werden gelegd bij het Joodse monument, het monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’ en het Indisch monument.

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark. De oud strijders.

Enkele nabestaanden herdachten hun famillieleden.

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist. Leden van het Zeister Mannenkoor herdachten, de in de oorlog gevallen leden.

Gemeentelijke dodenherdenking op 4 en 5 mei in het Walkartpark in Zeist; het oranjecomité.

B&W legt een krans bij het Joodse monument, Het monument ‘Niet Weer | Nooit Meer’.

Brandweer en politie brengen een groet bij het Indisch monument.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: