Spectaculaire muziekshows tijdens Bevrijdingsdag Taptoe voor Slot Zeist

Tweede Bevrijdingsdag Taptoe bracht publiek in vervoering.

Liefhebbers van de Taptoe konden op Bevrijdingsdag in Zeist genieten van een vijftal bijzondere optredens van vijf korpsen op het voorplein van het Slot Zeist. Voor de tweede maal organiseerde Muziekstad Zeist dit evenement. Door het prachtige weer stond het publiek 6 rijen dik rondom het plein tot op de Slot brug. Bekijk en Bestel alle foto’s onder aan dit bericht. Bekijk de timelapse

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Speciale gast was de Gouverneur van Limburg, de heer Theo Bovens en zijn vrouw. Hij kwam speciaal voor het optreden van zijn Maastrichtse Verkennersband, waarvan hij de beschermheer is. Zij voerden een Show op “It’s time, it’s popcorn time” met voornamelijk filmmuziek waarbij zij, tijdens het spelen, scenes uit de films uitbeelden.

De meest spectaculaire show was van Crescendo uit Opende op de grens van Groningen en Friesland. Dit korps voert zijn show bijna geheel uit op Oud Hollandse Oma fietsen. De fietsen scheerden tijdens de Show “Marsparade show WMC 2017” soms rakelings langs elkaar heen op het net iets te krappe voorplein van het Slot Zeist. Een losgeschoten wiel scheerde op een gegeven moment over het plein. Dit bleek onderdeel van de fietshow te zijn.

In Augustus gaat Crescendo zijn show opvoeren op een veel groter plein. Van 22 augustus tot en met 3 september reizen de Groningers af naar Moskou, om deel te nemen aan de ‘International Military Tattoo “Spasskaya Tower Festival”. Deze jaarlijks terugkerende taptoe vindt steevast plaats op het bekende Rode Plein in de hoofdstad van Rusland. Op het Rode plein zal de Bicycle Showband Crescendo elf shows geven met het Kremlin op de achtergrond.

Volgend jaar zal er zeker geen taptoe zijn op Bevrijdingsdag zijn. In 2019 valt Bevrijdingsdag op een zondag. Op die dag een muziek evenement organiseren in Zeist is een No Go volgens voorzitter Marco van Beek van Zeist Muziekstad. De komende maanden gaat het bestuur zich beraden om een bijzonder muziek evenement voor 2019 te bedenken. Suggesties zijn altijd welkom aldus de tevreden voorzitter.

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. De Maastrichtse Verkennersband bracht zijn show onder het toeziend oog van de Gouveneur van Limburg Theo Bovens

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. De Maastrichtse Verkennersband bracht zijn show onder het toeziend oog van de Gouveneur van Limburg Theo Bovens

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. Bicycle Showband Crescendo uit Opende doet hun show vrijwel geheel op de Fiets

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. Bicycle Showband Crescendo uit Opende doet hun show vrijwel geheel op de Fiets

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. Bicycle Showband Crescendo uit Opende doet hun show vrijwel geheel op de Fiets

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist. Bicycle Showband Crescendo uit Opende doet hun show vrijwel geheel op de Fiets

Vijf korpsen brengen spectaculaire shows op bevrijdingsdag Taptoe op het voorplein van Slot Zeist

Bekijk en Bestel alle foto’s hier onder.

 

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.