Search
Close this search box.

Nooit meer wachten voor het spoor gewoon er onderdoor (#Video)

Menig Zeistenaar heeft toch wat uurtjes van zijn leven doorgebracht wachtende voor de spoorweg overgang bij Station-Driebergen Zeist. Vanaf 29 augustus hoeft dat niet meer. Om 06:00 werd de onderdoorgang onder het spoor vrijgegeven voor al het verkeer. De onderdoorgang werd om 05:30 feestelijk geopend voor en door genodigden.

Ruim 40 jaar hebben Zeist en de Heuvelruggemeente Driebergen op dit moment gewacht. De spoorweg overgang waarvan de slagbomen gemiddeld 25 minuten per uur gesloten waren is voorgoed verleden tijd.

Het station van Driebergen-Zeist is met de nieuwe onderdoorgang nog niet af. De komende maanden zal een tweede spoorbak worden aangelegd waardoor het station 4 sporen krijgt. Er zal ook een fietsenkelder worden aangelegd met een capaciteit voor 3000 fietsen.

Net zoals de P&R garage bij het station zal het station zelf ook zoveel mogelijk energieneutraal worden gemaakt. Naar verwachting is het station in 2021 klaar.

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend
Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend
Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend
De oude slagbomen zijn rijp voor de sloop
Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend
Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More