Nooit meer wachten voor het spoor gewoon er onderdoor (#Video)

Menig Zeistenaar heeft toch wat uurtjes van zijn leven doorgebracht wachtende voor de spoorweg overgang bij Station-Driebergen Zeist. Vanaf 29 augustus hoeft dat niet meer. Om 06:00 werd de onderdoorgang onder het spoor vrijgegeven voor al het verkeer. De onderdoorgang werd om 05:30 feestelijk geopend voor en door genodigden.

Ruim 40 jaar hebben Zeist en de Heuvelruggemeente Driebergen op dit moment gewacht. De spoorweg overgang waarvan de slagbomen gemiddeld 25 minuten per uur gesloten waren is voorgoed verleden tijd.

Het station van Driebergen-Zeist is met de nieuwe onderdoorgang nog niet af. De komende maanden zal een tweede spoorbak worden aangelegd waardoor het station 4 sporen krijgt. Er zal ook een fietsenkelder worden aangelegd met een capaciteit voor 3000 fietsen.

Net zoals de P&R garage bij het station zal het station zelf ook zoveel mogelijk energieneutraal worden gemaakt. Naar verwachting is het station in 2021 klaar.

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

De oude slagbomen zijn rijp voor de sloop

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

Onderdoorgang onder het Spoor bij Driebergen Zeist geopend

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.