Search
Close this search box.

Grootst Kinderpartijtje: Historische Doe- en beleefdag

Afgelopen zondag organiseerde het Geheugen van Zeist, Een grootste kinderpartijtje in Zeist. Er was vooral heel veel te beleven voor kinderen in de vorm van workshops en shows van ridders of personages in historische kostuums, die verhalen vertelden.

Afgelopen zondag organiseerde het Geheugen van Zeist, Een grootste kinderpartijtje in Zeist. Tijdens het historisch  weekend op 8 & 9 september kwam de geschiedenis weer tot leven in en om Slot Zeist en het Zusterplein. Er was vooral heel veel te beleven voor kinderen in de vorm van workshops en shows van ridders of personages in historische kostuums, die verhalen vertelden.

Uitbreiding op een kunstwerk 

De historische doe en beleef dag was niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen was er voldoende te bekijken.

Presenteer geweer.
Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist

Voor kinderen waren er diverse workshops en leuke buitenactiviteiten zoals handboogschieten, soldaatje spelen en  kanovaren. Ridders en soldaten uit verschillende periodes lieten leefomgeving en hun kunsten zien. 

Ridders op de thee in de 18de eeuw.
WO1 Reenactment 
Demonstratie Jane Austen dansen op het podium van het Slottuin theater.

Het Gilde Zeist gaf rondleidingen door het Slot en er waren diverse tentoonstellingen te bezoeken. Je kon tijdens de doe dag zomaar worden aangesproken door personage uit lang vervlogen tijden.

Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist
Potje koken in de Slot Tuin.
Zo voelt een maliënkolder

Ook lopen er ridders en nog veel meer historische personen rond die u kunt ontmoeten. Op het Zusterplein verzorgde De Toets schilder workshops voor kinderen. 

Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist
Een duidelijke boodschap tijdens de schildercursus van De Toets
Opa Hoe moet je nu remmen.

Bij Wijnkoperij de Witte Os aan de Lageweg  konden kinderen op een polaroid foto in een historisch kostuum. Gelijktijdig konden de ouders een flesje Rode bottelen en etiketteren. Net zo als voorafgaande jaren mocht een rondritje in een paardentram niet ontbreken.

Het historische kostuum staat haar uitstekend.
Op de foto in historische kostuums bij Wijnkoperij de Witte Os.
Een ritje in de paardentram mocht natuurlijk niet ontbreken.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More