Grootst Kinderpartijtje: Historische Doe- en beleefdag

Afgelopen zondag organiseerde het Geheugen van Zeist, Een grootste kinderpartijtje in Zeist. Tijdens het historisch  weekend op 8 & 9 september kwam de geschiedenis weer tot leven in en om Slot Zeist en het Zusterplein. Er was vooral heel veel te beleven voor kinderen in de vorm van workshops en shows van ridders of personages in historische kostuums, die verhalen vertelden.

Uitbreiding op een kunstwerk 

De historische doe en beleef dag was niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen was er voldoende te bekijken.

Presenteer geweer.
Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist

Voor kinderen waren er diverse workshops en leuke buitenactiviteiten zoals handboogschieten, soldaatje spelen en  kanovaren. Ridders en soldaten uit verschillende periodes lieten leefomgeving en hun kunsten zien. 

Ridders op de thee in de 18de eeuw.
WO1 Reenactment 
Demonstratie Jane Austen dansen op het podium van het Slottuin theater.

Het Gilde Zeist gaf rondleidingen door het Slot en er waren diverse tentoonstellingen te bezoeken. Je kon tijdens de doe dag zomaar worden aangesproken door personage uit lang vervlogen tijden.

Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist

Potje koken in de Slot Tuin.

Zo voelt een maliënkolder

Ook lopen er ridders en nog veel meer historische personen rond die u kunt ontmoeten. Op het Zusterplein verzorgde De Toets schilder workshops voor kinderen. 

Historische Doe en beleefdag rondom Slot Zeist
Een duidelijke boodschap tijdens de schildercursus van De Toets
Opa Hoe moet je nu remmen.

Bij Wijnkoperij de Witte Os aan de Lageweg  konden kinderen op een polaroid foto in een historisch kostuum. Gelijktijdig konden de ouders een flesje Rode bottelen en etiketteren. Net zo als voorafgaande jaren mocht een rondritje in een paardentram niet ontbreken.

Het historische kostuum staat haar uitstekend.
Op de foto in historische kostuums bij Wijnkoperij de Witte Os.
Een ritje in de paardentram mocht natuurlijk niet ontbreken.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: