Search
Close this search box.

Onthulling Kunstwerk Eden

Inwoners van Zeist hebben het nieuwste kunstwerk in Zeist vrijdagavond direct na de onthulling in het Hogewegplantsoen meteen omarmd. 

Kunstenaar Ram Katzir en wethouder Marcel Fluitman Cultuur onthulde vrijdag avond aan het begin van Moonlight shopping in Zeist het kunstwerk Eden. Voorafgaande aan de onthulling was een kleine performance en werd het gedicht ‘De Zwerver’ van Wijnie van Vliet,  door wethouder Fluitman voorgelezen. Het gedicht  is aangebracht in een van de banken van het plantsoen.

Performance voor de onthulling van het Kunstwerk Eden.
De beelden zijn onthuld.

De Zwerver

Wethouder Fluitman leest het gedicht de zwerver voor. Job Boot zorgt voor het lampje.
Mevrouw Wijnie van Vliet krijgt bloemen voor haar gedicht
Steltlopers zorgen voor een bijzondere sfeer.

Het gedicht gaat over Frits Giesbergen, die regelmatig bivakkeerden in het plantsoen aan de Hogeweg of het Walkartpark. Zijn hele huisraad hing aan zijn fiets en zelf was hij steeds in gesprek met onzichtbare partners… Wie al wat langer in Zeist woont, moet hem wel eens gezien hebben.

 

De overbuurvrouw van het Hogewegplantsoen was bijzonder verguld met dit bijzondere verjaardagscadeau, Zie viert haar verjaardag op zondag.
Er waren veel Zeistenaren aanwezig bij de onthulling.

Hartverwarmend

Het kunstwerk is volgens de kunstenaar “hartverwarmend en bedoeld om mensen te verbinden met elkaar, met de plek en met zichzelf.” Zeist omarmde hun nieuwe aanwinst dan ook onmiddelijk. De 3,90 meter hoge man mag gewoon worden aangeraakt en beklommen. Dat lieten de aanwezige kinderen zich geen 2x zeggen, ze namen bezit van de beelden.

Ram Katzir was onder de indruk van het geheel en dankbaar

Ram Katzir was onder de indruk van het geheel en dankbaar

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More