Search
Close this search box.

Poel van Kouwenhoven

In Zeist liggen drie mooie poelen: twee in Park De Brink en één in Couwenhoven aan de zuidwestkant. De afgelopen jaren zijn deze poelen in opdracht van gemeente Zeist hersteld.

Het doel was de waterkwaliteit van de poelen in de Brink (omgeving Meent) en de poel bij Kouwenhoven (Brugakker/Couwenhovense veld) verbeteren. “Het opknappen van de poelen is niet alleen goed voor de natuur, het maakt de poelen en het landschap ook mooier. Door de poelen krijgen libellen, amfibieën, zoals watersalamanders en bijzondere planten, zoals waterviolier en orchideeën een betere leefplek. Om de poelen ook voor de toekomst te behouden wordt een poelenwerkgroep in Zeist opgericht.

De Poel van Park Kouwenhoven

De Poel van Park Kouwenhoven

Vrijwilligers gezocht!

Het Landschap Erfgoed Utrecht zoekt enthousiaste vrijwilligers om mee te helpen. Als vrijwilliger word je lid van de poelenwerkgroep Zeist. Deze bestaat uit 15 tot 20 vrijwilligers en is onderdeel van Natuurlijk Zeist West. Als vrijwilliger van de poelenwerkgroep houdt je je bezig met inventariseren en beheer van de 3 poelen in Zeist West.

​Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of via 030 220 55 34.

De Poel van Park Kouwenhoven

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More