Search
Close this search box.

Poel van Kouwenhoven

In Zeist liggen drie mooie poelen: twee in Park De Brink en één in Couwenhoven aan de zuidwestkant. De afgelopen jaren zijn deze poelen in opdracht van gemeente Zeist hersteld.

Het doel was de waterkwaliteit van de poelen in de Brink (omgeving Meent) en de poel bij Kouwenhoven (Brugakker/Couwenhovense veld) verbeteren. “Het opknappen van de poelen is niet alleen goed voor de natuur, het maakt de poelen en het landschap ook mooier. Door de poelen krijgen libellen, amfibieën, zoals watersalamanders en bijzondere planten, zoals waterviolier en orchideeën een betere leefplek. Om de poelen ook voor de toekomst te behouden wordt een poelenwerkgroep in Zeist opgericht.

De Poel van Park Kouwenhoven

De Poel van Park Kouwenhoven

Vrijwilligers gezocht!

Het Landschap Erfgoed Utrecht zoekt enthousiaste vrijwilligers om mee te helpen. Als vrijwilliger word je lid van de poelenwerkgroep Zeist. Deze bestaat uit 15 tot 20 vrijwilligers en is onderdeel van Natuurlijk Zeist West. Als vrijwilliger van de poelenwerkgroep houdt je je bezig met inventariseren en beheer van de 3 poelen in Zeist West.

​Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of via 030 220 55 34.

De Poel van Park Kouwenhoven

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More