Search
Close this search box.

Olivier organiseert succesvolle sponsorloop voor Kika in Utrecht

Zeistenaar Olivier van der Steeg, leerling aan de sportacademie, organiseert succesvolle sponsorloop voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij) bij OBS Waterrijk in Utrecht. De organisatie van de sponsorloop is een eindexamenopdracht voor Olivier.

Op vrijdag 11 januari 2019 is het schoolplein omgetoverd tot een feestelijk start- en finish terrein, inclusief een waterstation, dj Gabriel Coljee en de speciale pannenkoeken van Bram. Ook de KiKa beer was aanwezig om de leerlingen aan te moedigen. Alle klassen deden mee en hebben erg hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes te lopen.

Eind 2018 heeft Olivier contact opgenomen met Jeroen Kooijman, die na het overlijden van zijn neefje Jesper (aan de gevolgen van leukemie) Team Jesper heeft opgericht om geld in te zamelen voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Jeroen Kooijman uit Zeist heeft al verschillende sponsor evenementen georganiseerd om geld op te halen voor Kika . Ook heeft Jeroen al enkele gesponsorde marathons voor KiKa gelopen.

In december 2018 is Olivier samen met een delegatie van Team Jesper de klassen rondgeweest om de leerlingen te vertellen over de sponsorloop en het doel waarvoor zij zich konden gaan inzetten. De leerlingen hebben met aandacht geluisterd naar het verhaal van Jeroen en zij gingen gemotiveerd naar huis om sponsors te werven. In de kerstvakantie hebben zij famillie en vrienden benaderd om hun loop te sponsoren.

Alle klassen deden mee. De kinderen hebben zoveel mogelijk rondjes gelopen. In totaal liepen de kinderen van OBS Waterrijk € 6.265,77 bij elkaar voor deze actie.

Sponsorloop voor Kika bij OBS Waterrijk in Utrecht Terweijde. Eindexamenproject van Olivier van der steeg

De directeur  van OBS Waterrijk Kirsten Lammers kijkt enthousiast  terug op de ochtend.  “Wat een geweldig evenement is het geworden…, ik ben erg trots op de prestaties van de kinderen”.

Olivier van der Steeg en KiKa Team Jesper zijn iedereen  dankbaar, die vandaag zijn bijdrage heeft geleverd. De loop is mede mogelijk gemaakt door: BAKZ, Fysiologic BV, Systole BV, Bram’s pannenkoeken, Warenhuis reclame en de Vibe Brothers (DJ Gabriël Coljee)

Bram bakte ruim 400 pannenkoeken voor de lopers en vrijwilligers van de sponsorloop.
Vibe brother DJ Gabriel Coljee zorgde voor de muziek

Over Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa): jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Sponsors van de Sponsorloop voor Kika bij OBS Waterrijk in Utrecht Terweijde.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More