Search
Close this search box.

Circuleren maar! Markt opengesteld. (Video)

Vrijdagochtend 13 december om 09:00 hebben medewerkers van de gemeente Zeist het inrijverbodsbord bij de Markt weggehaald. Hiermee is de Tunnelweg weer opengesteld. Vlak daarvoor waren ook de borden bij de Korte Steynlaan verwijderd. Het is vanaf nu weer mogelijk om een circulatierondje door het centrum te maken.

Raadsvergadering.

Deze maatregelen volgen op het raadsbesluit van dinsdag 10 december over de evaluatie van de Centrumvisie. Nu de raad dit besluit heeft genomen, vindt het college het belangrijk om de maatregelen zo snel als mogelijk – ruim voor de feestdagen – te effectueren. Hiermee wil het college tegemoet komen aan de wensen van veel gebruikers van het centrum.

Wethouder Hoogstraten is zichtbaar opgelucht dat het project onder de naam Centrum Visie nu af te ronden. De raad wil de blik vooruit richten samen met inwoners en ondernemers. Gemeenteraad van Zeist besluit unaniem de verkeersmaatregelen in het centrum terug te draaien. Wethouder Hoogstraten gaat de maatregelen zo snel mogelijk terugdraaien.

De aanpassingen op de Markt en op de Korte Steynlaan zijn vandaag op vrijdag de 13de geëffectueerd. Waar nodig worden de verkeersborden vervangen en wordt de werking van de verkeerslichten op het kruispunt Korte Steynlaan-Antonlaan afgestemd op de nieuwe situatie.

De situatie op de Jagerlaan moet eerst aan een aantal randvoorwaarden voldoen, voordat deze opengesteld kan worden voor gemotoriseerd verkeer. Dat heeft te maken met het feit dat autoverkeer, vrachtverkeer, fietsers en voetgangers gecombineerd gebruik maken van deze straat.
De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor de aanpassingen in de Jagerlaan, zodat deze ook zo snel mogelijk kan worden opgesteld,

Voor de wijken om het centrum zal de gemeente, in overleg met de bewoners, de verkeerscirculatie aanpassen, om de doorstroming daar goed aan te laten sluiten op de verkeerscirculatie in het centrum.

Vrijdagochtend 13 december hebben medewerkers van de gemeente Zeist de verboden in te rijden borden op de markt vervangen. De korte Steijnlaan is inmiddels ook opengesteld voor 2 richtingverkeer. De Jagerslaan zal pas begin 2020 worden opengesteld.
Vrijdagochtend 13 december hebben medewerkers van de gemeente Zeist de verboden in te rijden borden op de markt vervangen. De korte Steijnlaan is inmiddels ook opengesteld voor 2 richtingverkeer. De Jagerslaan zal pas begin 2020 worden opengesteld.
Vrijdagochtend 13 december hebben medewerkers van de gemeente Zeist de verboden in te rijden borden op de markt vervangen. De korte Steijnlaan is inmiddels ook opengesteld voor 2 richtingverkeer. De Jagerslaan zal pas begin 2020 worden opengesteld.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More