Search
Close this search box.

Nieuwjaarsreceptie in vlammend Slot Zeist.

De Zeistenaren, die maandagavond het Slot Zeist bezochten, werden ontvangen met een verrassende lichtshow op de muren. Hierbij ging het om een voorproefje van het Internationaal Lichtfestival dat aanstaande vrijdag start. De lichtshow werd afgesloten met een knallend geprojecteerd vuurwerk waar ook de actieve ploeg van de Zeister brandweer van kon genieten. De brandweer kwam met 2 wagens naar het Slot om in geval van brand, vanaf daar te kunnen uitrukken.

Bij binnenkomst ontvingen alle gasten een glaasje prosecco en één consumptiemuntje uit handen van een medewerker van de gemeente. Een groot aantal ambtenaren zijn die avond namelijk zelf actief in de organisatie. Onder ander in de garderobe, bij het begeleiden van artiesten en het uitgeleide doen van de gasten.

Binnen speelden verschillende musici en bandjes uit Zeist in de verschillende zalen van het Slot. Om stipt half negen werden alle zalen, via een live verbinding, met elkaar verbonden voor de verrassende nieuwjaarstoespraak van burgmeester Koos Janssen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist was een voorproefje te zien van het Internationaal Lichtfestival dat aanstaande Vrijdag begint.

Nieuwjaarstoespraak

In zijn nieuwjaarstoespraak binnen riep burgemeester Koos Janssen, de inwoners van Zeist op om zich in het komende jaar “te verwonderen en open te staan voor dat wat anders is. Het binnenlaten. En daarna kijken hoe we samen mens kunnen zijn. Op straat. In de wijk. In onze gemeente. Een nieuw jaar strekt zich voor ons uit. Een jaar dat vást anders zal lopen dan we nu denken. Met onverwachte wendingen. Onbekende voorvallen. En ontzettend veel ontmoetingen met mensen die anders zijn.”

Hij wenste een ieder een gezond en gelukkig nieuw jaar vol verwondering met elkaar. Direct na zijn toespraak verwonderde hij meteen zichzelf en het aanwezige publiek door mee te doen met het optreden van het acapella trio Bel Ami. Dit was zeker de onverwachtste wending van de nieuwjaarsreceptie.

Voor en na zijn optreden kwamen een groot aantal inwoners hem en elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen.

Hoewel het nieuwjaarsfeest toegankelijk is voor alle Zeistenaren en mensen, die zich betrokken voelen bij Zeist, wordt het aantal bezoekers van dit evenement op de eerste werk maandag na de jaarwisseling steeds minder. Het wordt steeds nadrukkelijker een bobo feestje waar ons kent ons, en waar de kans op een verrassende ontmoeting, waar burgemeester Koos Janssen zo vurig op hoopt, steeds kleiner wordt.

Het wordt misschien tijd om het fenomeen nieuwjaarsreceptie in dit nieuwe decenium eens tegen een verlichte slot muur aan te houden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist was een voorproefje te zien van het Internationaal Lichtfestival dat aanstaande Vrijdag begint.
Verrassende speech van Burgemeester Koos Janssen
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist was een voorproefje te zien van het Internationaal Lichtfestival dat aanstaande Vrijdag begint.
Alaaf op de carnaval 2020

Internationale lichtfestival

Het Internationale lichtfestival duur van 10 tot 19 januari. Aangezien het om het gebruik van licht en reflectie gaat kunt u het festival alleen `s avonds bezoeken. De installatie bloemenveld is gemaakt door leerlingen van de Julianaschool Bilthoven, De Werkplaats Kees Boeke in Bilthoven, Wereldkidz Montessorischool Griffensteijn in Zeist en  Wereldkidz Montessorischool Kerkebosch. De leerlingen maakte bloemen uit gerecycled materiaal  voor dit project.  Op vrijdag 10 en 17 januari en op zaterdag 11 en 18 januari 2020 is het bezoek aan het festival te combineren met een bezoek aan de expositie van Herman van Veen en Ton Kalishoek in Het Slot. Speciaal voor deze gelegenheid is alleen op deze data de expositie ’s avonds geopend. Openingstijden zijn dan van 18:00 tot 22:00 uur. De kassa sluit om 21:30 uur.

Meer informatie over het lichtfestival staat op de lichtkunstfestivalslotzeist.com . Tickets zijn te bestellen op slotzeisthoreca.nl

Verrassende speech van Burgemeester Koos Janssen
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist was een voorproefje te zien van het Internationaal Lichtfestival dat aanstaande Vrijdag begint.
Verschillende optredens tijdenws het nieuwjaarsfeest

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More