Search
Close this search box.

Kanoles in de Karpervijver

Brugklas leerlingen van de sportklas van het OLZ in Zeist hebben een week vol sport clinics. Op deze zonnige herfstdag krijgen de leerlingen uit de eerste klas een kanoles van een uur rondom Slot Zeist onder professionele leiding

Dinsdag 3 november 2020, Brugklas leerlingen van de sportklas van het OLZ in Zeist hebben een week vol sport clinics. Op deze zonnige herfstdag krijgen de leerlingen uit de eerste klas een kanoles van een uur rondom Slot Zeist onder professionele leiding.  De leerlingen maken tijdens deze activiteitenweek kennis met allerlei verschillende sporten. Waaronder kanovaren en andere onbekende sporten, zoals free running, jiujitsu, trailbiken, mindervalidensporten en breakdancen. Leerlingen met een sportprofiel op het OLZ hebben de eerste drie jaar gemiddeld 6 uur sportieve activiteiten per week. Bij het sportprofiel ligt de nadruk op lessen om leren wat sporten voor je gezondheid kan betekenen, te leren hoe je sport kunt leiden of organiseren en je eigen vaardigheid kunt vergroten.

 
In Zeist zijn helaas niet heel veel mogelijkheden om het water op te zoeken. Op Schoonoord rondom het Openbaar Lyceum Zeist  is  wel water te vinden. Dit water is echter onderdeel van het natuurgebied Blikkenburg, waar niet gevaren mag worden. De leerlingen van de sportklas treffen het bijzonder met het weer vandaag; het is 13 graden. Normaal gesproken liggen de temperaturen begin november tussen de 5,6 en 11,2 graden en is er storm en regen.
 
Ondertussen zijn de tuinmannen van Slot Zeist druk bezig met het winterklaar maken van de tuinen van het Slot waar ook in de herfst gewoon gewandeld kan worden op 1,5 meter afstand.
Zo krijg je ook bij scholieren 1,5 afstand.
Een moment voor jezelf
Zonnige hersfstdag in de karpervijver

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More