Puzzelen op de kruising Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De DreefDe kruising tussen de Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De Dreef is in het weekend van 30 juli tot 2 augustus volledig aangepast om de aanleg van de fietstunnel onder de Utrechtseweg de komende maanden mogelijk te maken. Deze fietstunnel is noodzakelijk omdat de Utrechtseweg, de groei van het verwachte verkeer niet meer aan. Door de toename van het verkeer de komende jaren zullen het aantal files via deze verkeersader toenemen. Om Zeist bereikbaar te houden wordt de Utrechtseweg anders ingericht.

Provincie Utrecht
In samenwerking met de provincie Utrecht wordt de Utrechtseweg verbreed naar 2 rijstroken vanuit Zeist in de richting van De Bilt. Onder de Utrechtseweg komt een fietstunnel van de Kromme-Rijnlaan naar De Dreef. Hierdoor kunnen de fietsers veiliger oversteken. Verder is het de bedoeling dat het regenwater beter wegkan via de bodem ipv de riolering. De kruising zal ook meer ruimte krijgen voor bomen en gras.

Verschillende buurtbewoners kwamen zondagavond een kijkje nemen bij de heringerichte kruising. De verkeersstromen zijn namelijk tijdelijk ingrijpend veranderd.

De kruising tussen de Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De Dreef is in het weekend van 30 juni tot 2 augustus aangepast.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat het de komende maanden niet mogelijk is om:

Komend vanuit Zeist-centrum over de Utrechtseweg, zijn de afslagen naar links (naar de Kromme-Rijnlaan) en rechts (naar de Dreef) afgesloten.

Komend vanaf de Kromme-Rijnlaan is de afslag naar rechts richting Zeist Centrum over de Utrechtseweg afgesloten.

Komend vanaf de Dreef is de afslag naar links richting Zeist Centrum over de Utrechtseweg afgesloten.

Dit is noodzakelijk om voldoende ruimte te hebben voor de graafwerkzaamheden van de tunnel . De tunneldelen zullen in het weekend van 24 tot 27 september worden geplaatst. De definitieve situatie wordt opgeleverd in het weekend van van 5 tot 8 november

Puzzelen op de kruising Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De Dreef. De kruising tussen de Utrechtseweg, Kromme-Rijnlaan en De Dreef is in het weekend van 30 juli tot 2 augustus volledig aangepast om de aanleg van de fietstunnel onder de Utrechtseweg de komende maanden mogelijk te maken.

Meer informatie over dit project staat op de site van de gemeente Zeist

Voor Jou Uitgezocht