Search
Close this search box.

Replica’s Kunstwerken Kunstroute Zeist bij Beauforthuis

Afgelopen weekend vond de aftrap van de 20ste editie van de kunstroute Zeist plaats in en om het Beauforthuis in Austerlitz. De lustrum editie 20+1 werd vrijdag avond geopend door cultuurwethouder Fluitman. Van bijna alle kunstenaars was top de weekend dagen een gefotografeerde replica van een kunstwerk te zien in de kunsttuin. De organisatie van de kunstroute had in samenwerking met fotograaf Frank Weismuller een alternatief bedacht voor het geval de kunstroute 2021 door corona geen doorgang zou kunnen vinden. In 2020 was er door corona geen mogelijkheid om het jubileum 20 jaar kunstroute in Zeist te vieren. De kunstroute 2020 werd afgelast.

De kunstroute Zeist wordt georganiseerd door de kunstenaars uit Zeist. Organisatoren Rina van Kilsdonk en Nel Barnier waren het afgelopen weekend bij het Beauforthuis om geïnteresseerden en voorbijgangers te informeren over de komende kunst weekenden. Zij vertelde ook over het werk van de geëxposeerde kunstenaars.

De Kunstroute Zeist en Austerlitz is op 9/10 oktober van 12 tot 17 uur, In dat weekend openen 37 kunstenaars soms in combinatie hun atelier. Het weekend daarop vindt de kunstroute Den Dolder en Huis ter Heide plaats. Op 16 en 17 oktober kunt u binnenkijken bij 20 kunstenaars, De openingstijden zijn ook in dat weekend van 12 tot 17 uur,
Kom kennismaken met een diversiteit aan beeldende kunstvormen, die in Zeist beoefend wordt zoals, beeldhouwen, keramiek, schilderen en tekenen en fotografie,
Stel uw kunstroute samen via de website www.kunstroutezeist.nl . Alle open ateliers zijn aan de weg te herkennen door een kunstroute vlag. De replica’s zijn te zien in of bij de ateliers van de kunstenaars zelf

Rina van Kilsdonk (links) en Nel Barnier staan bij de replica’s van hun kunstwerken bij het Beauforthuis.

Twee van de organisatoren Rina van Kilsdonk (links) en Nel Barnier staan bij de replica’s van hun kunstwerken bij het Beauforthuis. Iedere kunstenaar mocht 1 replica laten maken.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More