Search
Close this search box.

Terug-gluren naar “Gluren bij de Buren”

Muziek, zang, dans, theater en vertellingen waren de ingrediënten van een geslaagde zondag middag op de bank bij een huiskamer in de buurt.

Soulful Pocket Kunst by Gerrit Gluren bij de Buren Zeist ’23

Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Zeist. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats .

In 40 huiskamers in de Gemeente Zeist traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten en de sch. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances. 

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij het Wijkservicepunt Noord traden het Pop & Rock-koor Zeist en de band Take Notes op, in Driebergen bracht Philedelphia bewoners bij elkaar en bij Adra Share & Care in Huis ter Heide zorgde Lezz and the girls voor muziek en gezelligheid.  

Programmamaker Jannine Hazenberg: ‘Ik heb ontzettend genoten. De acapella groep Leeuwenhart trad op in mijn eigen huiskamer. Het was volle bak en een ontzettend gezellige middag. Ik vind het mooi om te zien hoe we kunnen bijdragen aan lokale talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen in de wijk.’

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart. 

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt Zeist in samenwerking met het Kunstenhuis IDEA georganiseerd en met dank aan VillaSud – Luxe vakantiehuizen in Zuid Frankrijk en Giesberts Makelaars.

Pop en rockkoor Zeist Gluren bij de Buren Zeist ’23

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More